Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nea Vallioniemi seitsemäs tyttöjen MM-skeetissä – "Kokonaisuutena kilpailu oli ihan hyvä"

Ala-Hämeen Ampujien ampujalupaus jatkaa MM-urakkaansa parikisassa.

Ala-Hämeen Ampujien Nea Vallioniemi ylsi tyttöjen skeetissä seitsemänneksi haulikkolajien MM-kilpailuissa Kroatian Osijekissa.

MM-kilpailuissa ammuttiin maanantaina poikien ja tyttöjen skeetin toinen kilpailupäivä eli peruskilpailujen viimeiset 50 kiekkoa, semifinaalit ja mitaliottelut.

Kazakstanin Adel Sadakbajeva teki ylivoimaisesti parhaan tyttöjen peruskilpailun tuloksen, kun hän rikkoi 119 kiekkoa. Vallioniemi teki tuloksen 108 (25+20+20+23+20) ja pääsi uusimaan paikasta semifinaaliin.

Uusinnassa oli neljä tyttöä ja jaossa kolme paikkaa kahdeksan joukkoon. Vallioniemi nappasi paikan semifinaaliin. Vallioniemi aloitti oman semifinaalinsa pudottamalla kolme kiekkoa neljästä. Ensimmäisten kymmenen kiekon jälkeen hän oli neljäntenä (6/10) samalla tuloksella kuin kolmantena ollut Saksan Emilie Bundan. Eroa toisena olleeseen Ison-Britannian Sophie Herrmanniin oli yksi kiekko.

Kun 20 kiekkoa oli ammuttu, Vallioniemen tulos oli 12 ja hän putosi ensimmäisenä jatkosta. Hänen lopullinen MM-sijoituksensa oli seitsemäs.

– Kokonaisuutena kilpailu oli ihan hyvä, Vallioniemi sanoi Suomen Ampumaurheiluliiton verkkouutisessa.

– Olen peruskilpailuun tyytyväinen, ja oli kiva päästä finaaliin. Finaali ei kuitenkaan sujunut, ja olen aika pettynyt finaalisuoritukseen.

Tyttöjen MM-kulta meni lopulta Ison-Britannian Herrmannille, joka oli mitaliottelussa Intian Areeba Khania parempi pistein 30–29.

Peruskilpailun ykkönen Sadakbajeva sijoittui semifinaalissaan kolmanneksi ja putosi mitaliottelusta.

Suomen Ukko-Pekka Mäkinen sijoittui poikien MM-skeetissä viidenneksi. Kultaa voitti Yhdysvaltain Benjamin Keller.

Eino Peltomäki (Ala-Hämeen Ampujat) oli avauspäivän jälkeen neljäntenä, mutta putosi kärjen vauhdista neljännen sarjansa jälkeen. Hän sijoittui 16:nneksi tuloksellaan 113 (23+23+25+19+23).

– Eka päivä oli hyvä, toinen pettymys. Se on semmoista se elämänmeno, Peltomäki kuittasi SAL:n verkkosivuilla.

Osijekissa ammutaan tiistaina poikien ja tyttöjen skeetin parikilpailu. Suomen parin muodostavat Oskari Lehtimäki ja Nea Vallioniemi. Keskiviikkona ovat vuorossa joukkuekilpailut.

Lähde: ampumaurheiluliitto.fi.