Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EM-skeetistä ei irronnut yleisen sarjan mitaleja – Lopen Kallioinen: "Jos ei menesty, syy löytyy aina peilistä"

Runsaan kahden viikon ajan jatkuneet haulikkolajien EM-päättyivät sunnuntaina Kyproksen Larnakassa. Viimeisenä päivänä ammuttiin miesten ja naisten skeetin joukkuekilpailut.

Suomen miesten joukkueessa olivat Ala-Hämeen Ampujia edustavat Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi sekä Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen.

Peruskilpailussa jokainen urheilija ampui 75 kiekkoa eli kukin joukkue ampui kaikkiaan 225 kiekkoa. Peruskilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsi kultamitaliotteluun, ja kolmonen ja nelonen menivät pronssimitaliotteluun.

Ennen viimeistä kierrosta Suomi oli neljän kiekon päässä neljännestä sijasta (Ruotsi). Viimeiset 75 kiekkoa ja Suomen lopputulos oli 207, jolla se sijoittui 11:nneksi. Pronssiotteluun mentiin tuloksella 216.

Kaikkien suomalaisten tulos oli 69. Takasen sarjat olivat 23+24+22, Vallioniemen 25+23+21 ja Kallioisen 23+22+24.

– Yhtä pummia lukuun ottamatta kaikki olivat B-kiekkoja. Nyt ainakin tiedän, mitä kotona pitää treenata, Vallioniemi sanoi liiton tiedotteessa.

Suomen viisi miestä – kolmikon lisäksi RPO-ampujat Lari Pesonen ja Sami Aaltonen – ampuivat EM-Larnakassa yhteensä 37 kierrosta, joista vain kuusi oli täysiä (25).

– Se on surkea suoritus. Me kaikki ammuimme perustasoomme nähden huonosti. Jos ei menesty, syy löytyy aina peilistä. Sitä faktaa ei pääse karkuun, Kallioinen sanoi.

Haulikkoammunnan MM-kilpailut käydään Kroatian Osijekissa 19.9.–12.10.

– Kisoihin on vielä kuukausi aikaa. Nyt on saatava ”paketti” kasaan. Meillä on Italiassa syyskuun lopussa viikon leiri valmentaja Pietro Gengan kanssa. Se on tärkeä leiri, Kallioinen, Takanen ja Vallioniemi sanoivat.

Miesten joukkuekullan vei Italia uusinnan jälkeen Kreikkaa vastaan.

Suomi saavutti Larnakan EM-kilpailuista kaksi mitalia: naisten trapin joukkuekilpailun hopeaa (Noora Antikainen, Sara Nummela ja Mopsi Veromaa) ja junioreiden skeetin parikilpailun pronssia (Oskari Lehtimäki ja Nea Vallioniemi).

Miesten henkilökohtaisessa skeet-kisassa Eetu Kallioinen oli tuloksellaan 118 paras suomalainen eli 27:s.

Suomi sijoittui mitalitilastossa jaetulle kahdeksannelle sijalle Ruotsin ja Kreikan kanssa ja saavutti kaksi maapaikkaa ensi vuonna Puolan Krakovassa järjestettäviin Euroopan kisoihin.