Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lopen Lehti jatkossa vain tilaajalle

Ilmaisjakelu päättyy, verkkopalvelu ja irtonumeromyynti kehittyvät.

Paikallislehti Lopen Lehteä tehdään jatkossa entistä voimakkaammin tilaajatuotteena. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kerran kuussa toteutettu ilmaisnumeron jakelu päättyy.

– Muutoksen taustalla on alkuvuodesta jakeluyhtiöltä eli Postilta tullut tieto suurjakeluiden päättymisestä huhtikuun lopussa, kertoo Etelä-Suomen Media Oy:n pohjoisen lehtiryhmän johtaja Tuomo Hanninen.

– Lehden jokaista numeroa tehdään siis jatkossa tilaajalle, ja se on toisaalta selkeä suunta, Hanninen sanoo.

Lopen Lehteä on jaettu ilmaisnumerona yleensä kuun viimeisenä torstaina. Jatkossa kyseinen numero on tilaajatuote muiden numeroiden tapaan.

Jokaiseen Lopen Lehden tilaukseenhan kuuluu automaattisesti digituotteiden lukuoikeus.

– Painetun Lopen Lehden irtonumeromyynti sen sijaan laajenee. Jatkossa lehteä on mahdollista ostaa Lopen K-Marketista sekä Neste Loppi-liikenneasemalta, Hanninen kertoo.

Muutokset painetun lehden jakelussa vapauttavat voimavaroja Lopen Lehden verkkopalvelun kehittämiseen. Jokaiseen Lopen Lehden tilaukseenhan kuuluu automaattisesti digituotteiden lukuoikeus. Tuotteet käsittävät päivittyvän verkkopalvelun ja joka torstai ilmestyvän paikallisen näköislehden sekä sen perässä ilmestyvän ylimääräisen näköislehden.

– Keskitymme kehittämään entistä tehokkaammin lehden verkkopalvelua. Kuten kaikissa muissakin lehdissä Suomessa ja maailmalla, myös Lopella on painetusta lehdestä tilaajasiirtymä digiin voimakasta juuri nyt.

Hannisen viittaus muihin "Suomen ja maailman lehtiin" liittyy paikallis- ja sanomalehtien haastavaan tilanteeseen, jossa lukijakunta ikääntyy samaan aikaan kuin jakelun ja painamisen kulut kasvavat ennennäkemättömästi.

– Lopen Lehti kuuluu niihin jopa melko harvoihin paikallislehtiin, joita on mahdollista erilaisin toimenpitein kehittää ja jonka kannattavuudesta ja siten tulevaisuudesta on toistaiseksi mahdollista huolehtia, sanoo Hanninen.

Vaikka suurjakelut muutoin päättyvät, Lopen Lehden kesälehti on tuttuun tapaan laajalti maksuttomassa jakelussa.

– Kesälehdellä on Lopella vahva perinne ja se on tärkeä osa kesää paitsi loppilaisille myös vapaa-ajan asukkaille.

Lopen Lehden kesälehti ilmestyy torstaina 1. kesäkuuta.