Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruuhkauttaako junalakko lentovuorot? – Finnairilla hätätilanteessa käytössä yksi valttikortti

Keskiyöllä alkanut veturinkuljettajien lakko on pysäyttänyt kaiken junaliikenteen koko Suomessa. Matkustajat ovat etsineet korvaavia yhteyksiä lähinnä bussiliikenteestä – kun taas lentoasemille ei ole suurta ruuhkaa tullut.

– Vielä aamulennoille on ollut tilaa, mutta ilman muuta seuraamme tilannetta kaiken aikaa. Kaikki halukkaat ovat kyllä mahtuneet lennoille mukaan, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Suvi Aaltonen.

Aaltosen mukaan lentolippujen hinnat määräytyvät dynaamisen hinnoittelun perusteella: jos matkustaja hankkii lipun vasta lähtöpäivän aamuna, se on hinnaltaan kalliimpi kuin vaikkapa kolme kuukautta sitten ostettu lippu.

Itse junalakko ei ole nostanut Finnairin lentolippujen hintoja.

– Tässä tilanteessa voimme toki tehdä sen, että suurennamme konetyyppejä. Käytännössä se siis merkitsee sitä, että vaihdamme lennolle lähtevän koneen tilalle koneen, johon mahtuu tavallista enemmän matkustajia. Näin meneteltiin tänä aamuna jo yhden Ouluun lentäneen koneen kohdalla, Aaltonen kertoo.

Lentojen määrän lisääminen on konetyypin vaihtoa monimutkaisempi prosessi.

– Meillä on olemassa lentokentille tietyt lentovuorot, eikä niiden määrän lisääminen käy käden käänteessä. Finnairilla ei myöskään ole koneita varastossa, josta niitä sitten tarpeen vaatiessa ottaisimme käyttöön lisää, Aaltonen tähdentää.