Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Näin harva eduskuntaan pyrkivä haluaa lisätä alkoholin myyntipaikkoja – Yksi puolue on kannassaan ehdoton

Vain joka viides eduskuntaan pyrkivä ehdokas haluaa lisätä Suomessa alkoholin nykyisiä myyntiaikoja ja -paikkoja. Tämä käy ilmi Ehkäisevä päihdetyö ry:n (Ehyt) tilaamasta kyselystä, josta yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Lähes kaikki kyselyyn vastanneista eduskuntavaaliehdokkaista piti alkoholin nykyistä saatavuutta riittävänä.

Kaikkien puolueiden ehdokkaista enemmistö on tyytyväinen nykyisiin myyntiaikoihin ja -paikkoihin. Vankimmin tätä mieltä ovat kristillisdemokraatit, joiden kyselyyn vastanneista ehdokkaista kukaan ei halunnut lisätä alkoholin saatavuutta.

Seuraavaksi eniten nykytilannetta kannattavat vasemmistoliiton, keskustan ja sosialidemokraattien kannattajat.

Nykyiset myyntiajat ja -paikat herättivät vahvaa tyytyväisyyttä myös perussuomalaisissa ja vihreissä, joiden ehdokkaista lähes kolme neljäsosa on tällä kannalla. Rkp:n ehdokkaista näin ajattelee kaksi kolmasosaa.

Jopa alkoholimonopolin purkua voimallisimmin ajavan kokoomuksen ehdokkaista yli puolet piti kysyttäessä nykyisiä myyntiaikoja ja -paikkoja riittävinä. 

Kansanedustajaehdokkaat ovat kyselyn perusteella erittäin tyytyväisiä nykyiseen alkoholin vähittäismyynnin järjestämistapaan.

– Nykyisten kriisien keskellä Suomella ei ole varaa lähteä tietoisesti kasvattamaan väestön terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia tuomalla vahvempaa alkoholia ruokakauppoihin, ja yli kymmenkertaistamalla myyntipisteiden määrää, toteaa Ehyt ry:n toiminnanjohtaja Juha Mikkonen tiedotteessa.