Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR avaa sovellukseensa ruuan tilauspalvelun – ravintolavaunusta voi tilata kaukojunissa ruokaa omalle paikalle

Kaukoliikenteen junamatkoilla voi nyt tilata VR Matkalla -sovelluksesta ravintolavaunun tuotteita omalle paikalle toimitettuna. Valikoima sisältää ravintolavaunun lämpimiä annoksia ja välipalatuotteita. Matkustaja voi seurata tilauksen valmistumista sovelluksesta, jossa näkyy myös arvio toimituksen ajankohdasta.

Uusi palvelu on pidemmälle kehitetty versio koronavuosina tutuksi tulleesta palvelusta, jossa ravintolavaunun tuotteita pystyi tilaamaan omalle paikalle tekstiviestillä.

– Huomasimme, että palvelu toi asiakkaille iloa moniin muihinkin tarpeisiin – erityisesti pienten lasten tai lemmikkien kanssa matkustavat ja liikuntarajoitteiset asiakkaat kiittelivät palvelua todella näppäräksi. Asiakkaiden toiveiden perusteella halusimme kehittää palvelun pysyvästi saataville ja yhä helppokäyttöisemmäksi. Ravintolavaunut palvelevat jatkossakin, kertoo VR:n palvelujohtaja Petri Martola tiedotteessa.

Uuden palvelun löytää matkan aikana VR Matkalla -sovelluksen etusivulta. Palvelu on käytettävissä automaattisesti, jos lipun on ostanut kirjautuneena sovelluksessa tai verkkosivuilla. Jos matkalipun on ostanut ilman kirjautumista, lipun saa lisättyä sovellukseen myös jälkikäteen kuitista löytyvän tilausnumeron ja maksuviitteen avulla.

Ruoan tilaaminen sovelluksella toimii käyttäjän näkökulmasta hyvin samalla tavalla kuin ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelut. Liikkuvassa junaympäristössä palvelu on kuitenkin aivan uusi ja sen kehityksessä oli ratkottavana monia erityiskysymyksiä.

– Ravintolavaunu on kiinni liikkuvassa junassa, joka vaihtuu päivän mittaan eri vuoroiksi, joissa henkilökunta vaihtuu ja asiakkaat ovat kyydissä eri yhteysvälien ajan. Tästä lähtökohdasta oli innostava pähkinä purtavaksi suunnitella jouheva tilausmalli, kertoo VR:n digitaalisista palveluista vastaava johtaja Marika Schugk.

VR Matkalla -sovellus osaa esimerkiksi tunnistaa, millä asemalla tilauksen tehnyt asiakas on jäämässä pois junasta, ja keskeyttää tilauksen, ellei se ehtisi asiakkaalle ajoissa ennen määränpäätä.

– Haluamme varmistaa tilauksille kohtuulliset toimitusajat. Jos ravintolavaunussa on ruuhkaa ja tilauksia on jo jonossa, junahenkilökunta voi keskeyttää tilausmahdollisuuden väliaikaisesti. Silloin suosittelemme kokeilemaan hetken kuluttua uudelleen tai pistäytymään paikan päällä ravintolavaunussa, Martola kertoo.

Lähtökohtaisesti palvelu on saatavilla kaikissa kaukoliikenteen junissa, joissa on ravintolavaunu. Kun tilauspalvelu on junassa avoinna, se löytyy VR Matkalla -sovelluksen etusivulta. Jos junahenkilökunta joutuu poikkeustilanteessa keskeyttämään palvelun, se poistuu tilapäisesti näkyvistä sovelluksessa.