Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lopen toiseksi vähäväkisimpään kylään, Vojakkalaan, syntyi viime vuonna peräti kolme hartaasti toivottua vauvaa – asukkaita kylässä on vain 161

Vojakkala on Lopen toiseksi vähäväkisin kylä.

Vakituisia asukkaita oli vuoden 2020 tilastojen mukaan vain 161. Useita vuosia on mennyt niin, että kylälle ei ole syntynyt ainuttakaan vauvaa. Vuonna 2021 syntyi pitkästä aikaa yksi, ja viime vuonna peräti kolme vauvaa.

He kaikki olivat vanhempineen onniteltavana sunnuntaina Vojakkalan kyläkokouksen aluksi.

Vojakkalassa on vakituisia asukkaita vain 161.

Liekö tieto paikalle tulevista vauvoista kirittänyt myös kyläläiset paikalle. Väkeä oli kirjaimellisesti kylätuvan täydeltä, sillä osallistujia kirjattiin 28.

Kyläkokous sujui muuten rutiininomaisesti. Kokous hyväksyi Vojakkalalaiset ry:n viime vuoden toiminnan ja tilit. Vielä alkuvuoden 2022 toimintaan korona löi varjonsa ja muun muassa kerhotoiminta alkoi uudelleen vasta syksyllä.

Kesällä saatiin kuitenkin toteutettua jo perinteiset kesätapahtumat, mutta näitä vietiin läpi hieman uudella otteella.

Tiedotustoimintaan panostettiin, jolloin esimerkiksi vojakkala.fi -sivusto siirrettiin sisältö samalla päivittäen nykyaikaiselle alustalle. Se mahdollistaa jouhevan käytön myös mobiililaitteilla. Kylästä kuvattiin myös mainosvideo, jonka julkistus siirrettiin tälle vuodelle.

Alkaneena vuonna toiminta jatkaa tutuksi tulleita uomiaan. Toimintasuunnitelmassa on kesään keskittyvät tutut kylätapahtumat ja myös erilaisia talkoita lähiympäristön kunnossapitämiseksi järjestetään entiseen tapaan. Teatterimatkaa tai muuta yhteistä retkeä toivottiin ohjelmaan.

Kyläkokouksen valtuuttamana allekirjoitettiin yhdistyksenä myös metsärataa vastustava kannanotto. Hallitus valtuutettiin tekemään ELY-keskukselle kirjelmä Vojakkalantien päällystyksen korjaustarpeesta.

Kyläpäälliköksi eli Vojakkalalaiset ry:n puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudeksi Arto Rikkonen. Myös hallitus uudistui, kun kylätoimintakonkareita jäi tauolle toimintavuosien tultua täyteen. Uusiksi jäseniksi valittiin Anneli Mellin, Satu Stålhammar ja Erkki Viira. Hallituksessa jatkavat Pirjo Hakala, Kaija Jones, Kimmo Pekkala ja Ulla Pekkala-Södergård.