Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

A-kassasta ansiopäivärahaa hakeneiden määrä romahti – Nyt rahallista tukea hakevat lomautetut

Avoimeen työttömyyskassaan eli A-kassaan saapui joulukuussa vähemmän ansiopäivärahahakemuksia kuin edellisenä kuukautena. Hakemusten määrä oli myös pienempi kuin edellisvuoden joulukuussa. Koko vuoden hakemusten määrä jäi peräti 23 prosenttia viimevuotista määrää pienemmäksi.

A-kassa kertoo ilmiöstä tiedotteessaan.

Ansiopäivärahahakemuksia saapui A-kassaan joulukuussa yhteensä reilut 15 000 kappaletta, joka on miltei 3 000 hakemusta vähemmän kuin marraskuussa. Viime vuoden joulukuuhun verrattuna hakemuksia oli nyt hieman yli 1 200 kappaletta vähemmän.

Kassa maksoi ansiopäivärahaa joulukuun aikana noin 15 500 jäsenelle, joka on 8 prosenttia kaikista A-kassan jäsenistä. Päivärahan saajia oli reilu 1 000 eli 6,5 prosenttia vähemmän edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lomautettuja oli joulukuussa runsaat 4 000 eli 26,2 prosenttia kaikista päivärahan saajista. Lomautettujen osuus kasvoi reilusti marraskuusta, jolloin 2 900 lomautetulle jäsenelle maksettiin päivärahaa. Soviteltua päivärahaa maksettiin 2 noin 800 jäsenelle, joka on 18 prosenttia kaikista saajista.

Keskimääräinen työttömyysjakso oli joulukuussa 18,4 päivää, joka on 0,8 päivää lyhyempi kuin edellisvuonna vastaavana ajankohtana.

A-kassa on kaikille palkansaajille avoin, yleinen työttömyyskassa, joka aloitti toimintansa vuoden 2022 alussa, kun Teollisuuden työttömyyskassa, Rakennusalan työttömyyskassa ja Työttömyyskassa Finka yhdistyivät.

Vuoden 2021 vertailuluvut ovat mainittujen työttömyyskassojen yhteenlaskettuja lukuja.