Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wille Rydman lähtee kokoomuksesta – "Päätös on erittäin iso ja raskas"

Kansanedustaja Wille Rydman eroaa kokoomuksen jäsenyydestä. Rydman kertoi päätöksestään tänä aamuna henkilökohtaisessa blogissaan.

– Päätös on luonnollisestikin erittäin iso ja raskas; ehdinhän olla puolueen jäsen yli 20 vuotta. Se on enemmän kuin puolet tähänastisesta elämästäni, Rydman kirjoittaa blogissaan.

Rydman joutui kesäkuussa kohun keskelle, kun Helsingin Sanomat julkaisi jutun, jossa lehti kertoi Keskusrikospoliisin vuonna 2020 selvittäneen nettivinkin pohjalta, oliko Rydman ahdistellut alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Asiasta nousseen kohun ja epäluottamuksen vuoksi Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä kesäkuussa.

Syyttäjä kuitenkin päätti joulukuun puolivälissä, että Wille Rydmania vastaan ei nosteta syytettä epäillystä seksuaalirikoksesta.

Rydmanin mukaan päätös erota kokoomuksesta oli hänelle raskas monestakin eri syystä.

– Runsaaseen 20 vuoteen sisältyy paljon työtä, josta ainakin osa on eroni myötä tunnustettava tuloksettomaksi. Noihin vuosikymmeniin sisältyy myös valtavasti moninaisia ihmissuhteita, joista ainakin osaan eroni epäilemättä jollakin tavalla vaikuttaa, Rydman kertoo blogissaan.

– Minulle puolue ei ole koskaan ollut päämäärä itsessään, vaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen väline. Kun minulle on tehty mahdottomaksi vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon kokoomuksen kautta, pettäisin minuun poliitikkona luottaneet ihmiset, jos tästä huolimatta jäisin kokoomuksen vangiksi.

Rydman aikoo silti olla ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä, muttei kokoomuksen listoilla.