Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on vuoden 2022 viisi myydyintä vaihtoautomerkkiä – Arvaatko, millainen on nyt Teslan suosio?

Vaihtoautoketju J. Rinta-Jouppi tutki kuluneen vuoden myyntitilastojaan selvittääkseen vuoden myydyimmät vaihtoautot.

Automerkki Ford jatkoi myydyimpien käytettyjen henkilöautojen piikkipaikalla jo kolmatta vuotta peräkkäin. Kakkostilalle sijoittui Volkswagen, kolmanneksi Volvo, neljänneksi Toyota ja viidenneksi Mercedes-Benz. Autoketju kertoo asiasta tiedotteessaan.

Fordin myydyin yksittäinen malli oli Focus, joka oli samalla koko ketjun myydyin vaihtoautomalli. Volkswagenin osalta kansa osti eniten automalli Golfia ja Volvoista parhaiten kävi kaupaksi V70.

Tilastojen mukaan kuluneen vuoden vaihtokaupassa on nähtävissä alueellisia eroja eri puolilla Suomea. Pääkaupunkiseudulla, sekä Itä-Suomessa kaupaksi kävi Ford Focus. Pohjoisessa, Oulun tuntumilla sekä Länsi-Suomessa kysyntä kohdistui Golfiin.

Eri automerkeistä Teslojen vaihtoautomyynti kasvoi huimasti edellisvuoteen verrattuna. Myynti suorastaan räjähti, sillä niiden kappalemääräinen myynti jopa triplaantui. Sähköautoista myös ruotsalaismerkki Polestarin saatavuus vaihtoautomarkkinoilla parani ja myynti moninkertaistui.

– Suomalainen arvostaa autossaan hyvää hinta-laatusuhdetta. Myös brändimielikuvalla on oma vaikutuksensa kuluttajien mielikuviin eri automerkeistä. Loppujen lopulta suomalaiset ovat järjen kansa, auto ostetaan arjen tarpeisiin, eikä naapurikateutta lietsomaan. Ei siis ole ihme, että listan kärkipäästä löytyy laadukkaiksi ja turvallisiksi mielletyt tutut automerkit ja -mallit, toteaa toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi tiedotteessa.