Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehdet: Tämä oli Baltic Princess-sekoilun seuraus – töitä lähti alta, 1 000 euron lasku, toimitusjohtajalla pitkä rikoshistoria

Pirkanmaalaisen yrityksen risteily Baltic Princessillä ei mennyt kuin Strömsössä, sillä yrityksestä tutut henkilöt ehtivät risteilyn aikana muun muassa virtsata saunan kiukaaseen sekä heitellä sviittinsä huonekaluja mereen.

Jälkimmäisestä tapahtumasta kuvattiin video, joka sai laajaa jakelua viime viikonvaihteessa sosiaalisen median kautta. Videolla tapahtumaan osalliset ovat hyvin tunnistettavissa.

Seurauksiakin on tullut. Iltalehti kertoo, että tekijöille on lähetetty 1 000 euron lasku kalusteista. Laivayhtiö arvioi vielä tämän viikon aikana, tehdäänkö tapaukseen liittyen poliisille rikosilmoitus. Lisäksi laivayhtiö langetti miehille vuoden mittaisen porttikiellon yhtiön laivoille.

Toimitusjohtaja ehti antaa media- ja monitoimipersoona Aleksi Valavuoren nettitelevisiolähetykseen haastattelun, jossa hän kertoi tapahtumien johtaneen siihen, että rakennustyöt ovat vähentyneet. Toimitusjohtajan mukaan yksi työmaa oli ilmoittanut jo maanantaina, että yhteistyö loppuu siihen.

Toimitusjohtaja ei ole ensimmäistä kertaa viranomaisten kanssa tekemisissä. Ilta-Sanomat on selvittänyt miehen rikostuomiohistorian. Ongelmia on ollut niin nopeusrajoitusten noudattamisen kuin hermojen hallinnankin kanssa: syyskuussa 2015 mies ajoi valtatie 3:lla vajaan kilometrin matkan 173 kilometritunnin keskinopeudella. Saman tuomion mukaan hän oli ajanut lisäksi keskinopeudella 162 ja 167 kilometriä tunnissa hieman yli kilometrin mittaiset matkat. Tästä mies tuomittiin viiden kuukauden mittaiseen ajokieltoon sekä 70 päiväsakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Heinäkuussa 2022 tuomio oli kolmen kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus ja rikosnimike sama kuin edellä. Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan hän oli ajanut valtatie 3:lla noin 600 metrin matkan keskinopeudella 220 kilometriä tunnissa alueella, jolla nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Tieosuudella oli muuta liikennettä ja miehellä kyydissään yksi matkustaja.

Kahdesti tuomio on tullut Ilta-Sanomien mukaan pahoinpitelystä. Vuonna 2019 toimitusjohtaja oli pyrkimässä mukaan tappeluun tamperelaisen ravintolan edessä, mutta järjestysmies esti aikeet. Toimitusjohtaja pisti vastaan, ja tästä seurauksena oli 20 päiväsakkoa. Rikosnimikkeinä olivat järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen sekä pahoinpitely.

Pahoinpitelystä puhuttiin myös huhtikuussa 2022, jolloin mies sai 80 päiväsakon rangaistuksen pahoinpitelyn lisäksi myös järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Toimitusjohtajaa oli marraskuussa 2021 yritetty poistaa tamperelaisesta ravintolasta, ja mies oli laittanut vastaan kuristamalla järjestyksenvalvojaa kaksin käsin.

Tämän lisäksi rikoshistoriaan mahtuu lievä vahingonteko: toimitusjohtaja oli kolmen muun henkilön kanssa irroittanut liikennemerkin Tampereen Laukontorilla vuonna 2021. Vuotta aiemmin kirjattiin luvaton poissaolo, josta maksettavaa tuli 20 päiväsakkoa: mies ei saapunut kertausharjoituksiin.