Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisyrityksen väki sikaili laivalla ja paiskoi sviitin huonekaluja mereen – IL: "Voi täyttää ympäristörikoksen tunnusmerkistön"

Viikonlopun aikana on saanut laajasti huomiota video, jossa joukko miehiä paiskoo laivan sviitistä huonekaluja mereen. Videossa esiintyvät henkilöt paikallistettiin nopeasti Pirkanmaalla sijaitsevan suomalaisyrityksen väeksi.

Vahingonkorvausvaatimuksia on luvassa, ja Åbo Akademin professori Elina Pirjatanniemi sanoo Iltalehdelle, että tapauksessa voisi täyttyä myös ympäristörikoksen kriteerit.

– Periaatteessa tämä kyllä voi täyttää ympäristörikoksen tunnusmerkistön, professori kertoo lehdelle.

– Jos tämän tyyppistä asiaa tarkasteltaisiin Suomen ympäristösääntelyn valossa, teko vaikuttaisi jätelain 72 pykälässä säädetyn roskaamiskiellon vastaisena tekona. Sen mukaan ympäristöön ei saa hylätä tai jättää esineitä, jotka eivät sinne kuulu, hän sanoo.

Roskaamiskiellon rikkomisesta löytyy säännöksiä niin rikoslaista, jätelaista kuin rikesakkolaistakin.

Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd kommentoi Iltalehdelle, että tekoon syyllistynyt seurue on jo joutunut korvaamaan kalusteita. Lisäksi heille on lähetetty vielä lisälasku. Teosta voi Nöjdin mukaan seurata myös jatkotoimenpiteitä, mutta näistä ei vielä ole päätetty.