Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kennelliitto määräsi 16 henkilölle seuraamuksia – taustalla suojelukoirien väkivaltainen kohtelu

Kennelliiton hallitus on määrännyt kuudelletoista henkilölle seuraamuksia suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta. Käsiteltävinä oli kaikkiaan 25 henkilöstä tehdyt ilmoitukset.

Seuraamukset liittyvät suojelukoirien väkivaltaisesta kohtelusta tehtyihin, helmikuussa 2021 sumennettuina julkaistuihin videoihin. Kennelliitto sai lokakuussa 2022 uutta videomateriaalia, jonka pohjalta aiemmin tehdyt ilmoitukset käsiteltiin uudelleen.

Kennelliiton hallitus päätti lähettää 13 henkilön asian Kennelliiton eettisen lautakunnan käsiteltäväksi. Lisäksi hallitus määräsi nämä henkilöt väliaikaiseen koe- ja kilpailukieltoon sekä toimintakieltoon luottamustehtävissä, joihin oikeudet on myöntänyt Kennelliiton hallitus tai toimielin, jolle hallitus on delegoinut myöntöoikeuden, tai hallituksen valtuuttama järjestö. Kiellot ovat voimassa, kunnes asia on lopullisesti ratkaistu eettisessä lautakunnassa.

Kennelliiton hallitus päätti tehdä kolmesta henkilöstä ilmoituksen toimenpiteitä varten henkilön kotimaan kennelliitolle ja kansainväliselle kennelunioni FCI:lle. Kennelliiton hallitus päätti siirtää seitsemän henkilön asian käsittelyä, kunnes asiasta saadaan lisätietoja.

Kahden henkilön osalta hallitus päätti, että ilmoitus ei aiheuta toimenpiteitä.