Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan juhlat palaavat koronatauon jälkeen kutistuneina – Tällaisia ovat vieraat

Kutsut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle lähtevät matkaan ensi viikolla, kertoo tasavallan presidentin kanslia (TPK).

Kutsuja postitetaan tänä vuonna kolmanneksen vähemmän kuin aiempina vuosina, kutsuttuja on 1 300.

Vieraiden listalta on karsittu TPK:n mukaan perinteisesti virkansa puolesta kutsuttuja. Merkittävä osa vieraista saa nyt ensimmäisen kutsunsa "Linnan juhliin". Kutsuttujen joukossa ovat myös viime vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut. Viime vuonna vastaanotto peruttiin heikentyneen koronapandemiatilanteen vuoksi.

Itsenäisyyspäivän kunniavieraita eli sotaveteraaneja ja lottia presidenttipari on tällä kertaa kutsunut omaan juhlatilaisuuteen Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

Vieraina on TPK:n mukaan muun muassa terveydenhuollon ammattilaisia, kokonaisturvallisuudesta huolehtivia ihmisiä, vapaaehtoistyötä tekeviä sekä osaajia, jotka työskentelevät tulevaisuuden menestystekijöiden parissa.

Vastaanoton teemana on itseensä luottava Suomi.

– Suomi on vakaa maa tällä hetkellä niin epävakaassa maailman ajassa. Olemme aina selviytyneet haastavista ajoista itseemme luottaen ja toisiamme auttaen. Tänä vuonna haluamme muistaa heitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi ja omalla toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia, sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö tiedotteessa.

Terveysturvallisuus otetaan huomioon normaalia pienemmän vierasmäärän lisäksi vastaanoton muissa järjestelyissä. Järjestelyistä tiedotetaan lisää lähempänä itsenäisyyspäivää.