Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Nyt on vaarallinen viritys: Kuorma-autoilija kuljetti 16 tonnin betonirenkaita, sitoi vain osan – Tällainen rangaistus tuli poliisilta

Poliisia tuli viime viikolla Helsingissä vastaan melko vaarallinen viritys, twiittasi tänään ylikomisario, Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein: kuorma-auton lavalla oli neljä betonirengasta, mutta vain kaksi niistä oli kiinnitetty. Kukin rengas painoi neljä tonnia.

– Raportti kentältä: Tavattiin ajosta 16 000 kg kuorma. Liinoilla kuorman lujuus yhteensä 4 000 kg eli 2 000 kg per liina. Vain etummainen ja jälkimmäinen sidottu. Nyt selvittiin onnettomuuden sijaan 18 päiväsakolla, Pasterstein twiittasi keskiviikkona.

Liinojen kuorman lujuus tarkoittaa kuormaliinan vahvuutta. Lain mukaan kaikkien renkaiden olisi pitänyt olla kiinnitettynä.

– Jokainen voi miettiä, mitä tapahtuisi, jos tuollainen rengas putoaisi tielle tai kadulle – tai jonkun päälle, Pasterstein toteaa puhelimitse.

Kuorma-auton kuljettajan sakot tulivat liikenteen vaarantamisesta.

Väärin lastattu peräkärry voi vaarantaa liikennettä – Poliisi: "Tavaraa on iskeytynyt takana ajaneen tuulilasiin"

"Tämän kaltaisia suorituksia poliisi ei halua nähdä" – Tämä moka voi johtaa jopa ajokortin menetykseen

Huonosti sidottuja kuormia tulee Pastersteinin mukaan poliisia vastaan viikoittain, mutta aina tapaukset eivät ole näin selkeitä laiminlyöntejä.

– Eivätkä ne aina ole raskasta liikennettä.

Henkilöauton vetämässä peräkärryssä saatetaan Pastersteinin mukaan kuljettaa esimerkiksi ruohonleikkuria sitomatta sitä kiinni. Lain määräykset kuorman varmistamisesta kuitenkin koskevat myös henkilöautoilijaa, joka kuljettaa tavaraa peräkärryssä.

Raskaan liikenteen kuormia poliisi valvoo erityisesti satamissa, jotta vaarallisimmat viritykset eivät pääsisi Suomen teille asti. Betonirengaskuljetuksessa kyseessä oli kuitenkin suomalainen kuljetus, jonka poliisi pysäytti Helsingin Koksikadulla.

Nyt tuli karu luku: yli 70 prosenttia rekkoja ohittaneista ajaa ylinopeutta – Pahimmassa tapauksessa tämä järjestelmä voi aktivoitua

Tämä autoilijoiden talvimoka ällistyttää taas poliisia – Puhdista auto näin, niin vältyt sakolta