Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Pirkka-Pekka Petelius osallistui rahapelilain uudistamiseen syksyllä 2021 – ei kertonut valiokunnalle Paf-sopimuksestaan

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.) osallistui rahapelaamista säätelevän arpajaislain uudistamiseen kertomatta, että hänellä on lisenssisopimus rahapeliyhtiö Pafin kanssa. Asiaa käsiteltiin eduskunnan sivistyslautakunnassa.

Asiasta kertoo Iltalehti verkkosivuillaan.

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) kertoo Iltalehdelle, että Petelius ei kertonut valiokunnalle viime syksynä, että hänellä on työsuhde ahvenanmaalaiseen rahapeliyhtiö Pafiin. Petelius on saanut kahden vuoden aikana Pafilta yli 120 000 euroa korvauksena siitä, että hänen sketsihahmojaan on hyödynnetty Rampen Rytmikäs Riemuriihi -pelissä.

– Olisihan se tietenkin ollut hyvä, että hän olisi tuonut sen esiin, ja olisimme voineet selvittää, onko esteellisyyttä vai ei. Silloin tätäkään keskustelua ei tarvitsisi käydä, Eloranta sanoo Iltalehdelle.

Arpajaislain muuttamista käsiteltiin 17. marraskuuta 2021. Petelius ei jäävännyt itseään asian käsittelystä.