Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä-trolleja paljastanut palkittu ja vainottu toimittaja siirtyy järjestömaailmaan – Jessikka Arosta Tehyn viestintäpäällikkö

Palkittu toimittaja ja tietokirjailija Jessikka Aro siirtyy töihin järjestömaailmaan. Aro aloittanut hoitajaliitto Tehyn viestintäpäällikön sijaisena. Tehy kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa.

Aron mukaan määräaikainen työsuhde kestää vajaan vuoden. Koulutukseltaan Aro on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

– Ajan täydestä sydämestäni Tehyn jäsenten asiaa. Hoitajien työolot on saatava kuntoon, Aro kirjoittaa Twitterissä.

Aro on palkittu muun muassa Suurella Journalistipalkinnolla tietokirjastaan Putinin trollit. Aro joutui suomalaisten venäjänmielisten hampaisiin sen jälkeen kun hän oli kirjoittanut Ylelle juttuja Venäjän informaatiovaikuttamisesta vuosina 2014 ja 2015.

Helmikuussa 2022 korkein oikeus tuomitsi kohudosenttina pidetyn Johan Bäckmanin 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen Aron vainoamisesta. Vainoamisen katsottiin kestäneen puolentoista vuoden ajan.

Korkein oikeus (KKO) katsoi päätöksessään, ettei Bäckmanin tarkoituksena ollut viesteillään käsitellä venäjämielisyyttä asiana, vaan pikemminkin rajoittaa keskustelua sekä vaientaa ja vähätellä Aroa.

– Henkilöön käyvät ja loukkaavat kommentit eivät ole olleet tarpeellisia edes negatiivisen mielipiteen tai suhtautumisen esittämiseksi, KKO perusteli ratkaisuaan.

Oikaisu 28.9. kello 8.51: Toisin kuin tekstissä alun perin väitettiin, Jessikka Aron vainoaminen ei alkanut hänen vuonna 2019 julkaistusta Putinin trollit -kirjastaan. Väite on poistettu jutusta. Aro joutui suomalaisten venäjänmielisten hampaisiin sen jälkeen kun hän oli kirjoittanut Ylelle juttuja Venäjän informaatiovaikuttamisesta. Myös Johan Bäckmanin katsottiin aloittaneen vainoamisensa Ylellä julkaistujen juttujen jälkeen.

Juttua muokattu kello 9.31: Aro teki Ylelle juttukokonaisuuden niin sanottuun venäjätrollaukseen liittyen vuosina 2014 ja 2015.