Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lempäälän Ideapark tähtää Suomen suurimmaksi matkailukohteeksi – "...kärkijoukkoon niistä kohteista, joista esimerkiksi perhe pääkaupunkiseudulla valitsee kohteen minilomalleen..."

Lempäälän Ideapark haluaa nousta Suomen ykkösmatkailukohteeksi jo ennen vuoden 2026 asuntomessuja. Toimitusjohtajan mukaan edessä on brädityötä, tarvittavat palvelut löytyvät jo vuonna 2024.

Lempäälän Ideapark aikoo nousta Suomen suurimmaksi matkailukohteeksi jo hyvissä ajoin ennen sen kupeessa järjestettäviä vuoden 2026 asuntomessuja.

– Ideaparkia aletaan jatkossa brändäämään erityisesti matkailukohteena. Haluamme nousta kärkijoukkoon niistä kohteista, joista esimerkiksi perhe pääkaupunkiseudulla valitsee kohteen minilomalleen Suomessa, linjaa toimitusjohtaja Visa Vainiola.

Tavoitteeseen pääsyä auttavat ennen kaikkea vuoden 2024 aikana Ideaparkin alle louhittuun väestönsuojaan valmistuvat kylpylä-uimahalli ja hiihtopuisto. Lisäksi kauppakeskuksessa avataan elokuvateatteri.

Heti perään valmistuvaan 25-kerroksiseen tornitaloon on tulossa noin 200 hotellihuonetta.

Pirkanmaan ulkopuolelta tulevia asiakkaita on jo tällä hetkellä noin puolet. Kolmannes on lähiasukkaita Lempäälästä, Vesilahdelta ja Valkeakoskelta ja neljännes tulee tällä hetkellä Tampereelta.

– Elämystarjonta on jo nyt vahvaa. Meillä on jo yläkerrassa Suomen upein sisäkartingrata, Skidipark, pelialue, keilarata ja saunaspa, muistuttaa Vainiola.

Yläkerran Viihdekeskus Ideaparkia pyörittää Noho Partnersin tytäryhtiö Poolmax. Yläkertaan on tarkoitus avata myös 1000-neliön golf-kokonaisuus ja lasersota-alue.

Nykyisin nimellä Bläk Boks tunnettavalla tapahtuma-alueella on myös iso rooli kasvutavoitteissa.

Aiemmin Catwalk-muotialueena tunnettu osa muutettiin viisi vuotta sitten urheilu- ja vapaa-ajanalueeksi. Viime vuosina sen kahdessa salibandykaukalossa on pelattu kymmeniä junioriturnauksia vuodessa.

Tamperelainen salibandyseura Classic siirsi kotikenttänsä viime kaudeksi Ideaparkiin.

– Nyt viihde- ja yritystapahtumien osuus kasvaa niin paljon, että urheilutapahtumien määrää on pakko vähentää. Keskitymme Classicin peleihin ja kamppailulajeihin, joihin saadaan hieno audiovisuaalinen show.

Salibandyotteluissa Bläk Boks vetää 1300 katsojaa ja konserteissa noin 2000. Ideaparkin keskusaukiolle konsertteihin ja yleisötapahtumiin mahtuu 5000–6000 katsojaa.

Ideaparkin kesä oli kaikkien aikojen paras kaikilla mittareilla. Esimerkiksi heinäkuussa kävijöitä oli noin 700 000. Ennätysvuoteen 2021 verrattuna kävijämäärässä on tähän mennessä 7 prosentin kasvu.

– Myynnin kasvu on ollut 14 prosenttia, sillä nimen omaan muualta tulevien asiakkaiden määrä on kasvanut ja heidän keskiostoksen on selvästi suurempi, avaa toimitusjohtaja Vainiola.

Kauppakeskuksessa kaikki liiketila on käytännössä vuokrattu. Vuosittain Ideaparkissa umpeutuu 30–40 vuokrasopimusta. Liikkeitä vaihtuu keskimäärin kymmenkunta vuodessa.

– Ensi talven ja kevään aikana meillä aloittaa kuusi vetovoimaista liikettä, joilla ei ole ollut tähän mennessä toimintaa Pirkanmaalla.

Lempäälän Ideapark avattiin joulukuussa vuonna 2006.