Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävelytapahtumassa tarjolla yllätys lapsiperheille

Poronpolun ja Poronpolun polkaisun järjestäjät katselevat näinä päivinä kiinnostuneina viikonlopun sääennusteita.

Kauan odotettu perinteisen Poronpolun lähtö tapahtuu Räyskälän ilmailukeskuksesta sunnuntaina 25.9. klo 8-11:30. Reitit ovat pituudeltaan 3, 11, 16, 22 ja 28 kilometriä.

Kokemus on osoittanut, että pieni tihkusade ei isommin haittaa kävelijöiden intoa. Toki kaikki toivovat kirkkaan kuulasta syyspäivää.

Matkan varrella on huoltopisteitä, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Neljän pisimmän reitin kulkijat ylittävät Marskin majan salmen joko kapulalossilla tai soutuveneellä. Upeimmat maastot ovat 22 ja 28 km:n reiteillä.

Pienimmille kulkijoille on kolmen kilometrin vaihtoehdolle järjestetty yllätys, joka vie niin lapset kuin aikuisetkin sadun maailmaan. Tämän lyhimmän reitin voi kulkea myös lastenrattaiden kanssa.

Paikoitus on jälleen järjestetty Räyskälän ilmailukeskuksessa (Räyskäläntie 311, Räyskälä). Ilmailukeskuksesta on järjestetty bussikuljetus reitistölle ja polulta takaisin ilmailukeskukseen. Bussilla kulkevat niin kävelijät, lastenvaunut kuin koiratkin.

Ensimmäinen bussi lähtee tapahtumakeskuksena toimivasta Räyskälän ilmailukeskuksesta klo 8. Soutu ja lossaus sulkeutuu klo 16, josta on matkaa noin 4,5 km paluukyytipysäkille. Viimeinen bussi reitistöltä tapahtumakeskukseen lähtee klo 17.

Kaikille reiteille lähtö on ilmailukeskuksesta ja kaikki reitit kulkevat Pirunlinnan kautta. Pirunlinnassa sijaitsee maahisten, menninkäisten ja peikkojen valtakunta.

Pyöräilytapahtuma Poronpolun Polkaisun lähtö tapahtuu Räyskälän ilmailukeskuksesta (Räyskäläntie 311, Räyskälä) lauantaina 24.9. kello 8-11. Reitteinä tutut Poronpolun sekä Melkuttimen reitit.

Pysäköinti on järjestetty vain Räyskälän ilmailukeskuksessa. Kapulalossi sulkeutuu lauantaina kello 16, jolloin myös tapahtuma päättyy.

Poronpolun Polkaisu on retkipyöräilyä, jossa ei ajeta kilpaa eikä oteta aikaa.

Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Vielä tiistaina aamulla oli ilmoittautuminen mahdollista. Ennen reiteille lähtöä tulee ilmoittautua tapahtumakeskuksessa ja reiteiltä palatessa tai poistuessa kuitata tilanteensa.