Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Subutex-kaupat menivät pieleen: aikuinen mies ampui karkuun juoksevaa alaikäistä poikaa pistoolilla kolme kertaa – STT: Syyttäjä vaatii pitkää vankeusrangaistusta

Pieleen menneet huumekaupat eskaloituivat lopulta siihen pisteeseen, että täysi-ikäinen mies ampui pistoolilla kolme kertaa karkuun juossutta 17-vuotiasta nuorukaista.

Nuori mies säilyi hengissä lähinnä vain sattumalta, arvioi tapauksen syyttäjä, joka vaatii täysi-ikäiselle miehelle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta. Asiasta uutisoi STT.

Tapahtumat sijoittuvat Turun Kupittaan Citymarketin lähistölle, johon huumekaupan teko oli sovittu. 17-vuotias poika oli yrittänyt kavereidensa kanssa huijata miestä myymällä tälle tekaistun paketin Subutexia. Myös aikuisella miehellä oli seurassaan muita henkilöitä.

Poika sai ostajilta 2 600 euroa, mutta nämä huomasivat nopeasti huijauksen. Tapahtumat eskaloituivat miehen lähtiessä takaa-ajoon: tämä onnistui ampumaan kertaalleen poikaa reiteen. Mies on esitutkinnassa myöntänyt ampuneensa poikaa kohti ja myös osuneensa tähän.

Oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona. Nuorille vaaditaan sakkorangaistusta petoksen yrityksestä tai avunannosta petokseen.

Uutista muokattu 22.9. kello 8.24: Asiasta uutisoi STT, ei Yle.