Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä uusi kotimainen elokuva keräsi vain 3 800 katsojaa – Media: "Ontto ja kömpelö tieteisseikkailu"

Perjantaina ensi-iltansa saanut Saara Saarelan ohjaama ja Saga Sarkolan tähdittämä kotimainen elokuva Veden vartija ei ole osoittautunut ainakaan ensi-iltaviikonloppunaan suureksi menestykseksi.

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -romaaniin perustuva tieteistrillleri keräsi Suomen Elokuvasäätiön tilastojen mukaan ensi-iltaviikonloppunaan vain 3 800 katsojaa ja sijoittui katsojien määrän suhteen viidenneksi.

Elokuvaa on jo luonnehdittu Demokraatti-lehdessä kömpelöksi tieteisseikkailuksi ja ontoksi poliittiseksi julistukseksi. Muropaketti.com-sivuston arviossa elokuvaa moititaan "lähes naurettavan korniksi". Helsingin Sanomat puolestaan myöntää, että elokuva on kauniisti kuvattu, tyylikäs jännityskirja, josta kuitenkin puuttuu jännitys.

Viikkoa aiemmin ensi-iltaan tullut Aleksi Mäkelän Laitapuolen hyökkääjä puolestaan houkutteli ensimmäisenä viikonloppunaan 5 700 katsojaa. Nyt elokuvalla on jo 15 800 katsojaa.

Viime viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi nousi Delia Owensin menestysromaaniin perustuva Olivia Newmanin ohjaama ja Daisy Edgar-Jonesin tähdittämä Suon villi laulu. Elokuva keräsi 15 927 katsojaa.

Se on paras avaustulos kahdeksaan viikkoon: heinäkuun alussa ensi-iltaan tullut Thor – Love and Thunder ylsi tuolloin kakkossijalle 23 575 katsojalla.