Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joko kyllästyttää? – Posti ei petä taaskaan: syksyllä ilmestyy jälleen liuta Muumi-postimerkkejä, sama linja on pitänyt 30 vuotta

Muumi-aiheiset postimerkit ovat pysyneet vuodesta toiseen postin julkaisuohjelmassa. Ensi keskiviikkona ilmestyy taas kuusi uutta postimerkkiä, joiden kuva-aiheissa muumit seikkailevat.

Muumien kansoittamat ABC-postimerkit liittyvät Moomin Characters -yhtiön lukemista ja kirjoittamista edistävään kampanjaan. James Zambran suunnittelemissa postimerkeissä nähdään tuttuja muumihahmoja, kirjoja ja kirjaimia kirjahyllyssä.

– Muumit rakastavat kirjoja ja lukemista. Idea postimerkkeihin lähti siitä, että muumihahmojen koetaan joskus olevan paljon pienempiä kuin niin sanotut oikean maailman esineet, Zambra kertoo postin tiedotteessa.

– Tästä mielikuvasta syntyi ajatus hauskasta kontrastista pienten hahmojen ja suurten kirjojen välillä. Muumihahmot seikkailevat kirjahyllyllä kirjojen seassa. Merkkien luonnonläheiseen ja rauhalliseen värimaailmaan hain kirjastomaista vaikutelmaa.

Muumi ABC -postimerkkien julkaisu liittyy monivuotiseen, kansainväliseen hankkeeseen, jonka tarkoituksena on Muumitarinoiden avulla levittää lukemisen ja kirjoittamisen iloa ympäri maailman.

Muumit ovat olleet suomalaisten postimerkkien suosikkiaiheita jo 30 vuoden ajan. Ensimmäiset muumiaiheiset postimerkit ilmestyivät lokakuussa 1992.

Muita aiheita syksyn postimerkeissä ovat muun muassa Kansallisteatteri ja Kansallisbaletti, jotka juhlivat tasavuosia. Kansallisteatteri täyttää 150 vuotta ja Kansallisbaletti 100 vuotta.