Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin toiminta Flow-festivaaleilla herättää keskustelua – IL: Tapahtumaputkaan päätyi ihmisiä, jotka eivät olleet festivaaleilla käyneetkään

Helsingin poliisin toiminta Flow-festivaalien yhteydessä on herättänyt keskustelua. Iltalehti on haastatellut kahta henkilöä, jotka päätyivät festivaaliputkaan "festivaalivieraana", vaikka he eivät olleet tapahtumassa käyneetkään saati sinne menossa.

Siviilipoliisit olivat tavoittaneet muun muassa Eerikan, joka oli tupakoinut Kalliossa sijaitsevassa puistossa. Eerika myönsi poliiseille, että hänellä on taskussa marihuanasätkä.

– Otin sen esille ja he kertoivat, että minut pitää viedä Flow-alueelle, Eerika kommentoi Iltalehdelle.

Eerika ei ollut viikonlopun aikana tapahtumassa eikä ollut aikeissakaan mennä tapahtumaan.

– Poliisi vaikutti lähestyneen henkilöitä, joilla oli niin sanotusti liian hauskaa. Jos hauskanpito ei ole festareiden pointti, niin mikä sitten.

Iltalehti on haastatellut myös Markoa, joka oli viettänyt aikaansa sunnuntai-iltana Sörnäisissä. Markollakin oli hallussaan huumausaineita, mutta hänelläkään ei ollut aikomustakaan osallistua Flow-tapahtumaan.

– He (poliisit) penkoivat lompakkoni ja löysivät sieltä sätkäpaperia, hiukan kannabista sekä 0,3 grammaa amfetamiinia. He kertoivat vievänsä minut Flow-putkaan ja antavansa minulle sakot, mikäli hallussa olevan kannabiksen määrä osoittautuisi niin suureksi, että voisin käytännössä myydä sitä.

Helsingin poliisin rikoskomisario Hanna Kiiskinen kommentoi viikonvaihdetta Iltalehdelle seuraavasti. Yksittäisiin tapauksiin hän ei ota kantaa.

– Juhlijalla voi olla esimerkiksi laillisesti käytössä olevia lääkkeitä, jotka reagoivat alkoholin kanssa, joten pelkkä käytös ei riitä perusteeksi sille, että joutuu poliisin tarkistuksen kohteeksi, Kiiskinen perustelee.

– Jos päihtynyt ihminen pystyy huolehtimaan itsestään, häntä ei ole syytä ottaa kiinni. Poliisi pyrkii aina ohjaamaan huumausaineiden käyttäjiä hoitoon. Myös poliisin toiveena on, että huumausaineiden ongelmakäyttäjät saisivat hoitoa.