Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lopen kesäteatterissa on tänä vuonna ”Rakkautta ilmassa” – ensi-ilta heinäkuun alussa

Katsojille tarjolla kantaesitys.

Lopen Teatteri esittää tänä vuonna kesäteatterissa näytelmän, jota ei ole nähty muualla. Ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Hyvösen Rakkautta ilmassa saa nimittäin kantaesityksensä juuri Lopella.

Ensi-ilta on lauantaina 2.7. kello 17.

Näytelmää luonnehditaan hulvattomaksi kuvaukseksi nykyajan keskiluokkaisten suomalaisten elämästä, josta ei sekaannuksia ja kommelluksia puutu.

– Pyrin kirjoittamaan näytelmän, joka saa katsojat unohtamaan niin koetun pandemian kuin meneillään olevan maailmanpoliittisen tilanteen, toteaa Hyvönen.

– Näytelmän keskiössä on ydinperhe, jossa äiti on koronan myötä jäänyt työttömäksi. Ihmissuhteista löytyy niin huumoria kuin draamaakin, eikä hauskoilta väärinkäsityksiltäkään voi välttyä. Välillä mennään tosi kovaa farssin puolelle.

Hyvösellä on kokemus noin 50 näytelmän ohjaamisesta. Ja omalta kirjoituspöydältä on lähtenyt niitä 25 kappaletta.

Hyvönen pitää Lopen kesäteatterin tarjoamaa ympäristöä mainiona juuri tätä näytelmää ajatellen.

– Täällä on yleisö tiiviisti näyttämön ympärillä ja näyttelijät lähellä katsojia. Kävin tutustumassa paikkaan ennen kuin teimme sopimuksen.

Näytelmässä on kaikkiaan 11 roolia, eikä tällä kertaa tarvia roolien tuplauksia.

Näyttelijät tulevat lähialueilta, eri suunnista. Mukana ovat Riihimäki, Tammela, Hyvinkää, Kerava, Vihti, Lohja ja Karkkila.

– Mutta mukavasti etenkin nuorten rooleihin on löytynyt loppilaisia näyttelijöitä, kertoo Hyvönen.

– Hienoa, että tällainen projekti kerää näinkin isolta alueelta tekijät. He kuitenkin sitoutuvat projektiin käytännössä koko kesäksi.

Kokonaan uusi hahmo teatterilavalla on ydinperheen äitiä Liisaa esittävä Mari Rintala.

Tarkka katsoja tunnistaa hänet Lopen kirjastosta.

– Olen tosiaan toteuttamassa pitkän ajan haavettani. Vielä viime vuonna Laitilassa asuessani olin lähdössä paikalliseen teatteriin, mutta sitten tuli muutto tänne. Seurasin tilanteen kehittymistä ja ilmoittauduin mukaan. Kokemus on täysin uusi, kertoo Rintala.

Hän saakin ”Thalian temppelissä” osakseen vauhdikkaan roolin, jossa riittää vilskettä ja vipinää sekä paljon vuorosanoja.

Rakkautta ilmassa esitetään Sajaniemessä kaikkiaan 15 kertaa. Viimeinen näytös on 6.8.

Lopen Teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Ranta kertoo, että tiiviimpi harjoittelu käynnistyi talvisen teatteriesityksen toteuttamisen jälkeen maaliskuussa.

Lippuja kesän näytelmään voi ostaa nettipalvelun lippuagentti.fi kautta.