Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Euroviisut tekivät tästä duunin" – Blind Channel tähtää Euroopan ja Amerikan mantereen suurille areenoille

Elettiin noin vuotta 2013, kun ryhmä oululaisia sällejä innostuivat Linkin Parkin musiikista. Tuli sellainen olo, että tällaista musiikkia olisi erittäin hienoa tehdä yhdessä.

Toimeen ryhdyttiin tosissaan, tuli keikkoja, omat kaverit olivat heti mukana ja yleisöä tuli heti ensimmäisille keikoille.

– Ensimmäinen keikka oli Oulun legendaarisessa nelivitosessa (Club 45). Siellä oli jo sata tyyppiä paikalla, muistelee Joel Hokka.

Vuosien kuluessa yhtye päätyi harjoittelemaan oululaisen koulun alakerrassa sijaitsevaan treenikämppään. Sinne Hokka ilmaantui yhden kerran biisiaihion kanssa, joka oli käytännössä sananmukaisesti aihio ja siihen oli yhdistetty satunnaisia räppiosuuksia.

– Siinä oli aika itsetuhoista meininkiä sanoitusten puolella ja idealla oli hyvin vahvasti sen suuntainen nimikin. Jotain puuttui, porukalla todettiin ettei se näin ainakaan toimi, Niko Vilhelm sanoo.

Jossain vaiheessa biisiin ilmaantui melodinen, laulettu kertosäe. Yhtäkkiä se alkoi toimia aika laillakin.

– Sen nimeksi tuli Darkside. Sitä rytyytettiin menemään siellä alakerrassa ja yhtäkkiä tuli sellainen fiilis, että tämä on todella kova biisi. Oli oikein sellainen tunne, että jos ei se ura tästä biisistä lähde, niin ei se lähde silloin mistään, Vilhelm muistelee.

Kansan tietoisuuteen se iski viimeistään keväällä 2021. Tuolloin pandemia-ajan vielä kurittaessa viihdeteollisuutta Blind Channel osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun ja päätyi sen voittamalla edustamaan Suomea Euroviisuissa. Siellä tuli sijoitus kymmenen parhaan joukkoon.

Rytyytys ja suosio oli sellaista, että bändi oli ponkaissut saman tien aivan uudelle tasolle.

– Euroviisut tekivät Blind Channelista duunin, Hokka kiteyttää.

Heinäkuussa Blind Channelilta on ilmestymässä uusi levy. Kesän keikat alkoivat toukokuussa ja keikkoja oli ennen kesäkuun toista viikonloppua kolme kappaletta. Luvassa on hyvin paljon keikkoja Suomessa ja Suomen rajojen ulkopuolella. 29. päivä joulukuuta on luvassa huipennus Helsingin jäähallissa, jonka Black Boxissa järjestettävälle keikalle lipunmyynti on jo sujunut todella hyvin. Hokka huomauttaa, että jos lipun meinaa keikalle hankkia, se kannattaa tehdä jo nyt että ehtii.

– Darkside-biisin osalta jäi sellainen fiilis, että se antoi äänen periaatteessa yhdelle sukupolvelle. Pandemia-ajasta turtuneet nuoret saivat sen kanssa huutaa itsensä ehjemmäksi ja pahan olon pois. Se on tuntunut todella mahtavalta, Hokka ja Vilhelm innostuvat.

Bändin tavoitteet ovat Helsingin jäähallia pidemmällä. Hokka ja Vilhelm eivät pidä kynttilää vakan alla niistä puhuessaan.

– Meillä on potentiaalia olla omassa genressämme maailman ykköskorin bändejä. Se riippuu täysin biiseistä, jos ne ovat hyviä ja yleisö tulee niiden taakse, niin se on aivan mahdollista. Emme ole koskaan pelänneet myöskään työntekoa, vaan kaikki sällit ovat olleet aina laittamassa yhtyettä, keikkailua ja harjoittelua etusijalle, Hokka sanoo.

– Käytännössä se tarkoittaa isoja stadionkeikkoja Euroopassa ja Amerikan mantereilla. Ja jos jonain päivänä nousemme Billboardin listalla kymmenen parhaan joukkoon, niin se on kova juttu ja unelmien täyttymys ehdottomasti, Hokka kuvailee.

Blind Channelin keikkakalenterin ja uutiset löydät yhtyeen kotisivuilta eli täältä.

Uutista päivitetty 20.6. kello 11.00: Muokattu tieto, että bändillä on ollut tänä kesänä jo kolme keikkaa.