Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sakari Manninen ratkaisi maailmanmestaruuden kello 23 sunnuntaina: Sakari Manninen meni kauppaan töihin kello 8 maanantaina

Pohjoissuomalaisen Sakari Mannisen viikonloppu oli toimintaa täynnä. Ensin ratkaistiin Suomelle neljäs maailmanmestaruus jääkiekossa Tampereella noin kello 23 aikoihin sunnuntaina, sitten Sakari Manninen meni töihin Limingantullin Prismaan maanantaiaamuna kello 8.

Tiukan aikataulun mahdollistaa se, että kyseessä on siis kaksi eri Sakari Mannista. Yhteistä Mannisille on se, että molemmat ovat Oulun seudulta kotoisin, kiekkoilija Manninen kasvanut Haukiputaalla.

– Olen penkkiurheilija, en aktiivinen urheilun harrastaja. Sunnuntaina fiilikset menivät laidasta laitaan. Kun Kanada tuli tasoihin lyhyessä ajassa, ajattelin hetken että joko taas. Sitten joukkue näytti yhtenäisyytensä ja Sakari Manninen ratkaisi, Sakari Manninen sanoo.

Tampereen yöelämästä saatujen havaintojen perusteella maailmanmestari Sakari Manninen juhli voittoa muun joukkueen kanssa perusteellisesti aina aamukuuteen asti. Pohjoisessa Suomessa myyjä Sakari Manninen taas aloitti työpäivänsä kello kahdeksalta.

Siinä vaiheessa kiekkoilija Sakari Manninen ei ollut vielä nukkunut tuntiakaan maailmanmestaruuden jälkeen, vaan soitteli radion aamulähetykseen muun muassa Mörkö Anttilan ja Jukka Jalosen kanssa.

– Työskentelen vastuumyyjän tittelillä, Manninen kertoo.

Ainakaan vielä viikonlopun jäljiltä Manninen ei ole saanut soittoja innokkailta kiekkofaneilta. Ilmiö on kuitenkin tuttu vuosien takaa.

– Kun Manninen teki takavuosina maaleja kansainvälisissä otteluissa, olin ensin vähän ihmeissäni kun sosiaalisessa mediassa alkoi tulla kaveripyyntöjä ulkomailta, myyjä Manninen mainitsee.

Miehet ovat myös varsin erinäköisiä, mutta samankaltaisuuksiakin löytyy. Mestari Manninen on 172 senttimetriä pitkä. Myyjä Manninen sanoo, että oma pituus on tuosta parisen senttiä pidempi.

– Kuvaa varten halusin mailan samalla jäykkyydellä kuin kiekkomies Mannisellakin. Sen verran osasin katsoa että millainen maila kaverilla on, myyjä Manninen kuvaa Flex 70:n jäykkyydellä varustettua pelivälinettä.

Ensimmäisenä myyjä Sakari Mannisen tarinan kertoi S-Ryhmän oma tiedotusjulkaisu.