Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Tähtikuvaus ei ole rakettitiedettä, mutta vaatii opettelemista

Oma raha: Autoilu tuskin halpenee tulevaisuudessakaan. Asiantuntijat kertovat, miten autoilija voi karsia kulujaan.

Hyvinvointi: Henkisen hyvinvoinnin asiantuntijat Sanna Wikström, 42, ja Reija Könönen, 59, ovat murehtineet silmät päästään – mutta eivät murehdi enää. Nyt he kertovat kirjassaan muillekin, miten se tehdään.

– Se on ollut todella hyödytöntä ja vienyt kehon hälytystilaan, Könönen sanoo.

Tiede: Diabeetikolle on elintärkeää tarkkailla verensokeria. Tasaisesta verensokerista on kuitenkin hyötyä myös terveille, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri Pirjo Saarnia.

Matkailu: Ensimmäisen koronatalven alussa moni suomalainen valjakkoyrittäjä oli kauhuissaan. Miten yritys selviäisi, kun ulkomaisia turisteja tuskin tulisi? Koirista olisi joka tapauksessa huolehdittava, ja muuhunkin elämiseen pitäisi saada rahaa.

Apu saapuikin yllättävän läheltä: suomalaiset turistit löysivät valjakkosafarit.

Henkilö: Järvenpääläinen Kari Teittinen aloitti uuden harrastuksen jäätyään eläkkeelle. Tähtikuvaus ei ole rakettitiedettä, mutta oma opettelemisensa siinä on. Tuloksena on kiehtovia kuvia avaruudesta.

– Kuvan valo on kulkenut Andromedan galaksista 2,5 miljoonaa vuotta. Ihminen kiipeili täällä silloin apinoina puissa, hän kertoo.

Vanhusten palvelut: Professori Teppo Kröger pelkää, että hoitajamitoitus katetaan vähentämällä ympärivuorokautisen hoidon paikkoja.

– Tästä on joissakin kunnissa ollut jo merkkejä, hän sanoo.

Kauhukirjailija: Marko Hautala on tehnyt sinnikästä työtä suomalaisen kauhukirjallisuuden eteen. Hautalan tuoreen Kuolleiden valssin alkuaukeamalla omistuksen saa Boris Hurtta, suomalaisen kirjallisen kauhun viime vuonna kuollut tienraivaaja.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Lopen Lehden tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Lopen Lehden verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!