Nyt on rokotteita! Näin Hus-alueella pääsee koronarokotukseen

Kuvituskuva. Rokotteita riittää Uudellamaalla. Toinen rokote voidaan antaa kuuden viikon päästä ensimmäisestä. Hanna Henriksson

Sirpa Repo

Uudellamaalla ei kärsitä koronarokotteiden pulasta. Hus Apteekki pystyy toimittamaan koronavirusrokotteita kuntiin menekkiä vastaavat määrät, koska varastossa on runsaasti Modernan ja BioNTech-Pfizerin koronavirusrokotteita.

– Rokotteiden saatavuus ei ole esteenä rokotusten etenemiselle, tiedotteessa kertoo toimialajohtaja Kerstin Carlsson Hus Apteekista.

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen muistuttaa, että rokotteen ottaminen on kaikille mahdollista. Ajan voi varata koronarokotusaika.fi-palvelussa. Ajanvarausjärjestelmä on yhteinen koko Hus-alueella.

Sen lisäksi monissa kunnissa rokotukseen pääsee myös ilman ajanvarausta pop up tai walk in -rokotuspisteissä.

Toisen rokoteannoksen voi nykyään saada kuusi viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen. Tähän aikaväliin on siirretty kaikissa Hus-alueen kunnissa.

Rokotettava voi itse käydä aikaistamassa toisen annoksen ajankohtaa samassa Koronarokotusaika.fi-palvelussa, jossa varasi jo ensimmäisen rokotteensa ajankohdan.

– Kaksi rokoteannosta antaa erinomaisen suojan sairaalahoitoa vaativaa vakavaa koronavirustautia vastaan, Ruotsalainen korostaa.

– Olemme valmiina käynnistämään kolmansien rokoteannosten antamisen nopealla aikataululla THL:n määrittelemille ryhmille. Toivottavasti päätös saadaan pian, jatkaa Ruotsalainen.

Lue myös: THL:n tutkimus: Täyden rokotussarjan teho erinomainen vakavaa koronatautia vastaan, tulokset samoja myös kahta eri rokotetta saaneilla – jatkossa tutkitaan pitkäaikaista suojaa

Lue myös: Hus: Kolmannella rokotuskierroksella ensimmäisinä rokotettaviksi samat ryhmät kuin ensimmäisellä kierroksella

Kommentoi