Sähkönokan lauluilta on aina kovan työn takana

Katja Stenholm lauloi ja laulatti, Pertti Stenholm säesti. Ja yleisö eli mukana lauluissa. Kare Asp

Kare Asp

”Niin pitkä matka, niin pitkä matka on suatolle Suhmuraan”.

Tämä ja monia muita tuttuja lauluja laulettiin Räyskälän kyläyhdistyksen toteuttamassa Sähkönokan yhteislaulutilaisuudessa.

Perinteitä kunnioittaen sen järjestelyjen eteen oli tehty paljon työtä, vaikka joku ounastelikin että ennätyshelle karsisi kävijöitä.

Paikalle oli tuotu niin grillit, myyntipöytä kuin musiikkivahvistimien tarvitsemaa sähköä tuottava aggregaatti. Se viedään hienostuneesti hiukan kauemmas, jotta puksutus ei häiritse musiikin jaloja sointuja.

Apuna on pitkä jatkojohto.

Eikä hellekään laulajia karsinut, vaan väkeä tuli hiljalleen paikalle. Arvanmyynti pääsi käyntiin ja kahvila- ja grillitarjontaa valmisteltiin.

Itse laulattamisesta huolehti Katja Stenholm, säestyksestä piti huolen eri esiintymispaikkoja pitkään kiertänyt musiikin ammattilainen, haitaristi Pertti Stenholm.

Yhteistyö oli sujuvaa ja musiikki kaunista. Illan ohjelmistossa oli jokaiselle jotakin.

Oli perinteisiä yhteislauluja, ja oli lauluja joissa myös lapset pääsivät esiintymään. Intoa ja ääntä riitti!

Iloista tunnelmaa ei häirinnyt tietous siitä, että katsomorinteen yläpäässä törröttivät keväällä poltetun pukukopin jäänteet.

Pystyssä ovat enää betonitolpat. Onneksi tämä ei näkynyt katsojille, ellei erikseen lähtenyt katsomaan.

Vaikka iltaa vietettiinkin puiden katveessa, oli paikalla todella kuuma.

Paikalle tuli niin vapaa-ajan asukkaita kuin pysyvämmin kylässä asuvia. Nyt ei ollut pelkoa sateen keskeyttämästä tai peruuttamasta tapahtumasta.

Onneksi katsomorinteessä on sen verran puita, että pieni varjo antoi suojaa illan paahdetta vastaan.

Tauolla oli mahdollisuus nauttia virvoittavaa juotavaa ja tasata suolatasapainoa grillatulla makkaralla. Siihen sai ottaa mukaan kylän omaa herkkua, Räyskälän rakuunasinappia. Sen reseptin on kehittänyt ja tuotannosta vastaa Eila Pietilä.

Kommentoi