Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammerfest pudottaa pääareenansa kapasiteetin 80 prosenttiin – "Päätös on puhtaasti meidän oma, viranomaisilta ei tullut tällaista määräystä"

Ensi viikolla Tampereella järjestettävä Suomen suurimpana kaupunkifestivaalina tunnettu Tammerfest ottaa pääareenalleen Ratinanniemeen tänä vuonna kuulijoita 80 prosenttia alueen kapasiteetista.

Käytännössä Ratinanniemeen pääsee 8 000 festarivierasta päivää kohti eli kolmena päivänä yhteensä 24 000. Aiempina vuosina alueelle on otettu 10 000 kuulijaa päivässä.

Promoottori Timo Isomäen mukaan kapasiteetista on käyty tiivistä keskustelua viranomaisten kanssa, mutta päätös yleisömäärän pudottamisesta on järjestäjä Nelonen Median.

– Päätös on puhtaasti meidän oma. Viranomaisilta ei tullut tällaista määräystä. Haluamme järjestää tapahtuman terveysturvallisuus edellä.

Isomäen mukaan alueella on runsaasti käsidesipisteitä ja pintojen desinfiointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Myös esimerkiksi myyntipisteiden etäisyydet toisistaan ovat suuremmat.

– Haluamme tarjota mahdollisuuden, että tapahtumassa voi olla väljemmin. Järjestäjä tekee kaikkensa sen eteen, että festivaalista voi nauttia terveysturvallisesti. Jokainen yksilö tekee sitten omat valintansa.

Isomäki on tänä kesänä järjestämässä yhteensä 11 festivaalitapahtumaa. Tänä viikonloppuna on käynnissä Suomipop Festivaalit Jyväskylässä ja Oulussa.

– Tässä on nyt neljäs viikko festivaaleja käynnissä ja se on näyttänyt, että tapahtumia pystytään turvallisesti järjestämään ilman tartuntaryppäitä. Ensimmäisen rokotteen on kuitenkin saanut jo noin 3,5 miljoonaa suomalaista, muistuttaa Isomäki.

Perjantain ja lauantain liput on jo myyty loppuun. Torstaille on vielä lippuja saatavilla.