Suuri testamenttilahjoitus tukee sosiaalista hyvinvointia Lopella: "Laskelmien mukaan vuotuinen jaettavissa oleva tuotto tulee olemaan useita kymmeniä tuhansia euroja"

Testamentti: Perustettavan säätiön rahoilla tuetaan lapsia, nuoria, kulttuuria, urheilua ja kaikenlaista hyvinvointia.

Antti Peltovuoren säätiö ottaa huomioon etenkin lasten ja nuorten tarpeet. Kuvituskuva. Sanna Jompero

Kare Asp

Suuren testamenttilahjoituksen tuotoilla tullaan tukemaan sosiaalista hyvinvointia Lopella. Tarkoitusta varten perustetaan Antti Peltovuoren säätiö, joka ottaa huomioon etenkin lasten ja nuorten tarpeet, kulttuurin ja jopa urheilijat. Jaettavaksi yli kahden miljoonan euron omaisuuden tuotoista tulee vuositasolla kymmeniä tuhansia euroja.

– Säätiön toiminta-alueeseen kuuluvat kaikki järkevällä tavalla toteutettavissa olevat hankkeet. Kuitenkin toteutus tapahtuu niin, että kunnan ja seurakunnan toiminta-alueille ei mennä. Tarkoitus on tarjota mahdollisuuksia lisätoimintaan, joka edistää sosiaalista hyvinvointia kunnassa, kertoo toukokuussa kuolleen Antti Peltovuoren testamentin toimeenpanija, asianajaja Pekka Romo.

– Lapsettomana kuolleen Antti Peltovuoren jättämä omaisuus on arvoltaan 2,2–2,3 miljoonaa euroa. Mukana on 245 hehtaarin suuruinen Kärpänojan tila, jossa noin 200 hehtaaria hyväkuntoista metsää. Mukana on myös talletuksia sekä muuta omaisuutta. Omaisuuden jaosta on määrätty testamentissa. Sen toimeenpanon jälkeen perustetaan virallisesti säätiö.

Romo kertoo, että Antti Peltovuori halusi perustettavan säätiön asioita hoitavaan hallitukseen eri alojen asiantuntijoita.

– Mukana on tietoa metsäalalta, rahoituksesta, kunnan toiminnoista mutta myös nuoren polven edustus.

Säätiön hallitukseen tulevat Aulis Alanko, Raimo Kerola, Tapio Mikkola, Antti Koskimäki ja Juhana Männistö. Pekka Romo toimii käytännön asioiden hoitajana.

– Säätiö saadaan viralliseen toimintaan varmaankin ensi vuoden alussa. Elo-syyskuussa kokoontuu hallitus ja kertoo tarkemmin suunnitelmista. Alustavien laskelmien mukaan vuotuinen jaettavissa oleva tuotto tulee olemaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Säätiön omaisuuttahan ei saa niin sanotusti hukata, vaan pelkästään sen tuotto voidaan jakaa, Romo korostaa.

Kommentoi