Uudenmaan osuuspankit yhdistymässä jättipankiksi, jolla olisi 10 prosenttia koko Suomen asuntoluotoista

Kolme osuuspankkia on yhdistymässä Uudellamaalla. Heidi Veijalainen

Minna Harmaala

Kolme Uudellamaalla toimivaa osuuspankkia suunnittelee yhdistymistä, OP-ryhmä tiedottaa. Helsingin Seudun Osuuspankki, Itä-Uudenmaan Osuuspankki ja Uudenmaan Osuuspankki ovat aloittaneet yhdistymisestä selvityksen.

OP:n mukaan yhdistymisen tarkoituksena on luoda entistä kilpailu- ja palvelukykyisempi osuuspankki Suomen keskeisimmällä kasvualueella.

Uusi pankki olisi Uudellamaalla merkittävä toimija. Sillä olisi 10 prosentin osuus koko Suomen asuntoluottokannasta.

Asiakkaita uudella osuuspankilla olisi kaikkiaan 600 000 ja lähes 340 000 omistaja-asiakasta. Pankin tase olisi lähes 20 miljardia euroa ja asiakasliiketoiminta 32 miljardia euroa. Sen omat varat olisivat noin 1,26 miljardia euroa. Uusi pankki olisi myös iso varainhoitaja, jolla on hoidettavana 7 miljardin euron varallisuus.

– Kaikki kolme osuuspankkia ovat nykyisellään vakavaraisia ja hyvässä taloudellisessa kunnossa. Katseemme on kuitenkin jo pidemmällä horisontissa – haluamme tehdä tämän ison strategisen päätöksen ja panostaa kasvuun Uudellamaalla, sanoo Uudenmaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Pekka Hiidenheimo tiedotteessa.

Yhdistymisen taustalla on OP:n mukaan asiakaskäyttäytymisen ja finanssialan toimintaympäristön nopea muutos.

Uusi pankki tarjoaisi OP:n mukaan entistä paremmin laajat pankki-, vahinkovakuutus-, varallisuudenhoito- ja kiinteistönvälityspalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille yhtenäisesti koko Uudenmaan alueella.

Kilpailukykyiset hinnat, monikielinen palvelu – Tätä yhdistyvät osuuspankit lupaavat uusmaalaisille asiakkaille

Tavoite on, että lopullinen päätös yhdistymisestä tehtäisiin syksyllä 2021 ja uusi pankki aloittaisi vuoden 2022 loppuun mennessä. Pankin kotipaikka olisi Helsinki.

Toteutuessaan pankkien yhdistyminen ei aiheuttaisi muutoksia nykyisiin asiakassuhteisiin tai palveluverkostoon.

Suunnitelman mukaan kolmen pankin noin 1 100 työntekijää siirtyisivät uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Yhdistymisen kautta voimme tarjota myös henkilöstöllemme entistä monipuolisempia tehtäviä, mahdollisuuden urakehitykseen ja asiantuntijuuden kasvattamiseen, kuvailee tiedotteessa Itä-Uudenmaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Markus Johansson.

Asuntokaupassa ollut kaikkien aikojen kevät – Pääkaupunkiseudulla asuntolainahakemuksissa jopa kolmanneksen kasvu

Yritysluottojen suosio kaksinkertaistui, lyhennysvapaita halusi kymmenkertainen määrä asunnonomistajista – Näin koronapandemia näkyi OP Helsingissä

Kommentoi