Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäkuussa lomaileva kunnanjohtaja Mikko Salmela on kesämies – luvassa nikkarointia uudella kesäasunnolla

Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela kertoo olevansa kesäihminen.

– Toki Lapissa pitkään eläneenä myös talvi on tullut tutuksi hyvine puolineen. Silti odotan aina, että keväthanget sulavat ja viimein vallan saa tuoreiden koivujen vihreys.

Nyt eletään erilaista kesän odotusta. Mukaan arkeen ovat tulleet koronarajoitukset ja niiden myötä viivästetyt vaalit.

– Yksi kesän isoja tapahtumia on kuntavaalien toteuttaminen. Odotan uusilta valtuutetuilta yhteistyökykyä, rakentavaa toimintaa. Minulle on aivan sama, mitä ryhmittymää he edustavat, kunhan vaan pystyvät hyvään yhteistyöhön ja kunnan kehittämiseen.

– Tässä auttaisi se, että valtuutetut ymmärtäisivät myös toistensa ajatuksia ja tavoitteita. Uudet valtuutetut aloittavat toimintansa elokuussa. Uskon että osa heistä on hyvinkin kokeneita päättäjiä, mutta mukaan on varmasti tulossa myös uusia kasvoja, jotka eivät ihan vielä tiedä miten toimitaan.

Salmela aikoo pitää oman kesälomansa heinäkuussa, jolloin koko kunnanvirasto on pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta suljettuna. Loma sujuu tuoreen hankinnan eli kesäasunnon parissa nikkaroidessa.

– Jos maailma on jo mallillaan, voinemme käydä joitakin pieniä matkoja. Esimerkiksi saariston rengastie ja Ahvenanmaa voisivat olla kiinnostavia kohteita.

– Toki nyt pitää päästä käymään myös vanhempieni luona pohjoisessa. Edellisen kerran olemme tavanneet uudenvuoden vaihteessa 2019–2020.

Nikkarointi uudella kesäasunnolla, satavuotiaalla talolla, on johdantoa toiselle harrastukselle.

– Talo tuli hankittua ison vesistön ääreltä, se antaa mahdollisuuksia kalastamiselle. Työtä on vielä todella paljon edessä, mutta tietääpä ainakin mihin vapaan ajan ja mahdolliset vapaat eurot tulee käyttämään. Reilu vuosi sitten satuttamani käsi ei ole työntekoa ajatellen ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta kyllä sillä pärjää.

Kesäasunnon rantaan tulee lasikuituinen pulpettivene, jonka Salmela osti tuttavalta edullisesti.

–Toki siinä oli repeämä, mutta onneksi ystäväpiirissä on kaveri, joka hoiti homman kuntoon. Sitä työntää 40-hevosvoimainen Yamaha-perämoottori, jota ei ole käytetty vuosikausiin.

Lopen kesän ohjelmaan kuuluvat torstai-illan kesätorit.

– Ilmassa on vaaran merkkejä ainakin ensimmäisten toritapahtumien toteutumisen suhteen. Toreja on todella odotettu, niitä on valmisteltu ja tehty monenlaista markkinointia. Jos rajoitukset pysyvät nykyisenlaisina, ovat ainakin kesäkuun tapahtumat vaaravyöhykkeessä. Pidetään peukkuja, että tartuntamäärät lähtevät laskemaan myös Kanta-Hämeessä ja näin voidaan rajoituksia lieventää.

– Kesä on Lopella todella hienoa aikaa, mukaan tulee uudenlaista väriä ja värinää kesäasukkaiden saapuessa paikalle. Olisi todella harmi, jos heille ei pystyttäisi järjestämään tapahtumatarjontaa, mutta tämähän ei ole yksin meistä kiinni, toteaa Salmela.