Aarne Hakala jätti työt Riihimäen kaupungilla ja ryhtyi täyspäiväiseksi metsäpalveluyrittäjäksi

Yritys: Toinen yrittäjistä, Arttu Juhola, tekee kiipeilyä vaativat kaadot.

Kotitalon pihapiirissä ja mökkitontilla saattaa olla varioitunut tai kaatumaisillaan oleva puu lähellä rakennuksia. Nämä kaadot vaativat kokenutta ammattilaista, jotta esimerkiksi rakennuksille ei tule vahinkoja. Ammattilaisilla on vaativiin tehtäviin tarvittava osaaminen, välineet ja myös vakuutukset. Tällä konseptilla työn tilaaja voi olla varma, että puunkaatotyöt tontilla sujuvat murheitta.

Lopella 2013 toimintansa aloittanut Metsäpalvelu Puusterilla on meneillään muutoksen tuulet, kun toinen yrittäjistä Aarne Hakala päätti 16 vuoden työsuhteensa Riihimäen kaupungilla ja ryhtyy päivätoimekseen tekemään yrityksen työmaita.

Toinen yrittäjistä, Arttu Juhola, tekee kiipeilyä vaativat kaadot ja on muuten mukana töissä, kun aikataulut sallivat. Töiden tekeminen yhdessä on turvallista, tehokasta ja mukavaa.

Mikä sai Hakalan tekemään rohkean ratkaisun ryhtymisestä kokopäiväiseksi yrittäjäksi?

– Riihimäen kaupunki oli hyvä ja joustava työnantaja, mutta metsäpalvelutöiden tekeminen tuli kohtuullisen kysynnän takia hankalaksi hoitaa niin sanotusti vapaa-aikana. Nyt aikataulu mahdollistaa töiden järjestelyn paremmin ja aikaa jää myös perheelle, omien tekemättömien töiden listalla oleviin töihin ja harrastuksille, Hakala summaa.

Metsäpalvelu Puusterin taustalla on hieno tarina. Hakala ja Juhola ovat olleet nimittäin kavereita jo hiekkalaatikkoleikeistä 80-luvulta alkaen. Miehillä on yhteistyö toiminut pikkupojista alkaen ja monet retket on tehty yhdessä.

Nyt aikataulu mahdollistaa töiden järjestelyn paremmin ja aikaa jää myös perheelle.

Vuosien varrella leikit ja seikkailut lähimetsissä alkoivat vakavoitua kohti ammatin valintaa, joka molemmilla suuntautui metsäalalle. Hakalan mukaan sahoihin he tarttuivat jo ennen mopoikää ja puiden parissa vietettiin suuri osa vapaa-ajasta.

Molemmilla on tänä päivänä metsäalan koulutus ja kokemus, joka luo vahvan pohjan kädentaitojen lisäksi yrityksen tarjoamille palveluille.

Työt ovat Hakalan mukaan vuosien varrella lisääntyneet huomattavasti. Samaan aikaan on kehittynyt myös ammattitaito, välineistö ja pelisilmä mitä erikoisimpien kohteiden toteuttamiseen.

Markkinointia ei ole tarvinnut, eikä ole oikeastaan ehtinyt tehdä. Yrityksen palveluihin kuuluvat puunkaato, tonttihakkuut, pienimuotoiset raivaukset sekä kiipeilykaato.

Yhteistyökumppaneiden avulla yrityksellä on käytettävissä myös nostokoriauto sekä kuljetuskalustoa risujen ja puiden pois kuljettamista varten.

– Nyt on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ja purkaa tekemättömien kotitöiden listaa sekä hoitaa varauskirjassa olevia töitä. Töiden pariin ryhdyn tositoimin heinäkuulla, Hakala kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat