Loppicruising 2021 kulkee Lopen kylämaisemissa – tämän vuoden uutuutena on matkaparkki

Tapahtuma: Osallistujamäärä on vielä mysteeri.

Jo toisen kerran Loppicruising kutsuu harrasteautoilijoita kauniisiin Lopen kylämaisemiin. Kuvituskuva Riihimäeltä. Susanna Korström

Susanna Kortström

Jo toista kertaa järjestettävä Loppicruising -tapahtuma kutsuu harrasteautoilijoita Lopelle heinäkuussa, koronatilanteen niin salliessa.

Häme Street Food Festivalin yhteydessä pidettävä tapahtuma starttaa Lopen Kirkonkylän torialueen läheisyydestä tiistaina 20.7. kello 20.

Noin tunnin mittainen kiertoajelu Lopen maisemissa kulkee viime vuonna hyväksi koettua reittiä: Kirkonkylältä Läyliäisiin, Pilpalaan, Räyskälään, Topenolle ja Vojakkalaan.

– Tapahtumaa kanssani ovat tekemässä joukko paikallisia ja muitakin kantahämäläisiä henkilöitä. Reitti on loppilaisten suunnittelema ja sen varrelta löytyvät kaikki Lopen nähtävyydet, kuten lentokenttä ja Lättähattu, kertoo sekä Loppicruisingin että Häme Street Food Festival -tapahtuman järjestäjä Kimmo ”Kipi” Puonti.

Viime kesänä loppilaisten kylien kautta kulkevaan Loppicruising -tapahtumaan osallistui noin kuutisenkymmentä autoa. Tämän vuoden osallistujamäärä on Puontille mysteeri.

– Teemme suunnitelmia eri skenaarioille, osallistujia kun voi olla viisikymmentä, mutta ihan hyvin jopa viisisataa. Jos määrä tänä vuonna kasvaa kovinkin paljon, täytyy seuraavana vuonna tapahtuma järjestää lentokentällä, Puonti pohtii.

Katuruokafestareillakin voi käydä kahtena päivänä.

Uutena juttuna tänä vuonna on matkaparkki, joka palvelee Kirkonkylän keskustassa noin kahtakymmentä yöpyjää.

Puontin mukaan matkaparkin sijaintia tarkennetaan kesäkuun aikana.

– Alue on pieni, mutta jostain se on aina aloitettava. Nyt on kuitenkin mahdollisuus tulla paikan päälle kauempaakin, kun on voi viipyä yön yli. Lopelta löytyy helposti kahdeksi päiväksi tekemistä. Katuruokafestareillakin voi käydä kahtena päivänä, sillä ei kukaan jaksa yhdellä kerralla syödä kaikkea, Puonti vinkkaa.

Häme Street Food Festival palvelee Loppicruising -päivänä kello 10–21 ja seuraavana päivänä klo 10–19. Loppicruising-tapahtuman Facebook-sivut kannattaa ottaa myös seurantaan, sillä lähempänä tapahtumaa sinne tullaan lisäämään reittikartta ja tarkempia aikatauluja, että tapahtumaa voisi helposti tulla katsomaan reitin varrellekin.

Kommentoi