Marskin Majan ravintolan uudet isännät kehittävät ruokatarjontaa – tarjolle tulevat vohvelit, lohikeitto ja Majan omat burgerit: "Uskomme, että näillä on kysyntää"

Yritys: Hetki uuden toiminnan aloittamiselle ei ole se helpoin, uudet yrittäjät toteavat.

Marskin Maja Punelian rannalla Lopella tunnetaan huippukauniista maisemastaan ja toimimisesta Marsalkka Mannerheimiin liittyvän perinteen tyyssijana. Samoin sen ravintolatarjonta on saanut vuolaita kehuja.

Perinne jatkuu ja kehittyy. Majan ravintolatoiminta on saanut uudet vetäjät, jotka virallisesti aloittavat toimintansa touko-kesäkuun vaihteessa. Samaan aikaan tulee myös Majan museolle opas. Toimintaa pyörittää jatkossa Elämysten Makumaja Oy. Markkinoinnissa käytetään nimeä Marskin Majan kesä- ja tilausravintola.

Yrityksen takaa löytyy vankkaa ravintola-alan osaamista. Toimitusjohtajana on Kimmo Rikkonen, joka tunnetaan Vanajanlinnan ravintolatoimintojen pyörittäjänä. Hallituksen puheenjohtaja on Atte Karppinen, joka on tehnyt uraa useassa helsinkiläisessä ravintolassa, viimeksi Finnjävelissä. Aluksi toimintaa pyöritetään yrittäjävetoisesti, kunnes näkee mihin maailma on menossa.

Nyt he suuntaavat Lopelle kodeistaan Hämeenlinnassa.

– Hetki uuden toiminnan aloittamiselle ei kylläkään ole se helpoin, toteaa Kimmo Rikkonen kuunnellessaan samaan aikaan radiosta uutista koronan rajoitustoimenpiteiden jatkumisesta.

– Seuraamme tilannetta tarkasti, koska olemme jo myyneet jonkin verran tilauksia kesälle. Ratkaisuja tehdään tilanteen mukaan. Pientä varakangasta on rullalla, koska olemme luvittaneet pihalle 180 terassipaikkaa.

Suunnitelmissa ovat myös kesäajan jälkeen toteutettavat pop up-tapahtumat.

– Aukioloajat ovat tällaisen ravintolan toimintaa ajatellen ne pahin kompastuskivi. Jos ovet ja piha joudutaan sulkemaan kovin aikaisin, vie se varmasti toiminnalta kannattavuutta. Toki tiesimme tilanteen, kun allekirjoitimme kauppasopimuksen toukokuun alussa, kiteyttää Atte Karppinen.

Yrittäjät kertovat, että he toteuttavat ravintolatoiminnassa omaa juttuaan.

– Toki menuista löytyy edelleen suosittu Marskin perinneateria, mutta rinnalle tulee myös uusi perinnemenu uudella ”twistillä”. Niiden lisäksi tarjolle tulee päivittäin kello 11 alkaen ruokatarjontaa. Tarjolle tulevat esimerkiksi suosituksi osoittautuneet vohvelit, lohikeitto ja Majan omat burgerit. Uskomme, että näillä on kysyntää, olemmehan keskellä suosittua kesämökkialuetta.

– Lisäksi tulemme tuottamaan catering-palveluita sekä suunnitelmissa on myös Juhannuskassi, josta löytyy täydellinen menu take away-tyyliin lähialueelle.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ravintolan aukioloajat ovat torstaista lauantaihin kello 11–20. Sunnuntaina, tiistaina ja keskiviikkona ovet ovat avoinna kello 11–18. Tarkempaa tietoa saa yrityksen some- ja nettisivuilta. Palveluihin kuuluu myös tilaussaunan vuokraaminen.

– Suunnitelmissa ovat myös kesäajan jälkeen toteutettavat pop up-tapahtumat. Esimerkiksi erilaisia teemoja on tulossa, samoin joulunajan pitopöytää. Hienoa olisi, jos pääsisimme talvella toteuttamaan esimerkiksi pilkkitapahtuman. Myös lauantaibuffetille voisi hyvin olla kysyntää, toteavat Rikkonen ja Karppinen.

– Raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Jopa niin, että olemme suunnitelleet ravintolarakennuksen seinän viereen yrttiviljelmää. Lisäksi osa raaka-aineista tullaan keräämään itse luonnosta.

Vaikka sekä Rikkonen että Karppinen ovat työskennelleet alalla pitkään, ei siirtyminen ”luonnon pariin” ole ollut kulttuurishokki.

– Tämä on paikkana niin ainutlaatuinen, että tänne tullessa unohtuvat kaupunkien kiireet ja voi antaa vallan luonnosta nauttimiselle. Olemme nyt tehneet täällä melkoisia järjestelyjä ja päivät ovat venyneet pitkiksi. Mutta eipä täältä malta millään poiskaan lähteä, kun luonto ja ilmapiiri vetävät puoleensa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat