85 vuotta sitten: Poikamiehiä varoiteltiin Lopen Lehdessä karkauspäivän vaaroista

85 vuotta sitten: Lopen Lehti kertoi hevosvarkaista ja olympialaisten tuloksista.

Lopen Lehti uutisoi 85 vuotta sitten Heikki Klemetti saavuttaneen komean 60 vuoden iän. Kare Asp

Kare Asp

Lopen Lehti kertoi 85 vuotta sitten iloisia uutisia metsämiehille. Riekkoja ja jäniksiä oli metsissä runsaasti tarjolla metsästystä varten.

Sen sijaan Salonkylästä kuului ikävämpää kerrontaa. Siellä oli uuttera nelijalkainen päätynyt hevosvarkaan saaliiksi. Havaintoja kyseltiin kovasti.

Toisenlaista metsästystäkin oli tarjolla. Lehdessä lukijan kirjoittamassa jutunviipaleessa oikein varoiteltiin poikamiehiä tulossa olevan karkauspäivän vaaroista. Toisaalta ainakin kahdessa paikassa valmistauduttiin pitämään ”Karkaustansseja”.

Nimenmuutto oli muotia. Lehden artikkelissa kerrottiin alaotsikossa, että ”Suomalainen nimi on suomalaisen miehen tunnus”.

Edellisillä viikoilla kerrottiin olympialaisista Garmisch-Partenkirchenissä. Nyt nuo urheilun huippukisat oli saatu päätökseen. Tästä kertoi Lopen Lehti tuoden myös esiin viimeisiä tuloksia. Ei ollut internettiä, ei teksti-tv:tä eikä edes tekstiviestejä.

Varsin ikävä uutinen oli kaikunut eteläpohjalaisesta Kurikasta eteläiseen Hämeeseen. Kurikassa oli pieni lapsi kuollut nälkään. Uutisessa mainittiin hänen nimensä kuin myös vanhempien nimet.

Edellisessä numerossa oli kerrottu tulossa olevasta maatilan huutokaupasta. Nyt kerrottiin siitä, mihin huutokauppa päättyi. Vasaran paukahdus kuultiin 30 500 markan kohdalla ja ostaja löytyi Vihdistä.

Suomalaisen musiikin suurmies, säveltäjä, musiikkikriitikko ja kuoronjohtaja Heikki Klemetti saavutti 14.2. komean 60 vuoden iän. Tätä muistettiin myös Lopen Lehdessä. Klemetin maallinen taival päättyi vuonna 1953.

Kommentoi