Villapaitoja tuuletettiin ympäri Loppea ulkoilun merkeissä – päivän kuva-antia voi ihastella somessa

Laskiainen: Villapaitatuuletuksen antia on päässyt seuramaan sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #villapaitatuuletus.

Villapaitatuuletusta Kirkonkylän luistelujäällä. Vasemmalta lukien: Olli Kytömäki, Santeri Nousiainen, Joonas Nousiainen, Roope Heikkilä, Riitta Joutsi-Hänninen, Arja Hatakka, Jonna Hatakka, Jaana Hatakka, Joni Hatakka, Heta Hänninen ja Saana Nousiainen. Susanna Kortström

Susanna Kortström

Aurinkoista laskiaissunnuntaita ja ystävänpäivää vietettiin Lopella villapaitojen tuuletuksen merkeissä. Sosiaalisessa mediassa Kirsi Jaakkolan, Lilli Salomaan ja Timo Heinosen ideoima villapaitatuuletus sai ihmiset ympäri Loppea kaivamaan omat villapaitansa kaappien kätköistä ja lähtemään ulos kauniiseen talvisäähän reippailemaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa.

Hyvän tuulisen villapaitatuuletuksen antia on päässyt seuramaan sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #villapaitatuuletus. Päivän kuvasato kertoo ihmisten nauttineen laskiaissunnuntaista muun muassa hiihdellen, retkeillen, luistellen ja ratsastaen. Kuvissa hymy on ollut herkässä.

Riitta Joutsi-Hänninen oli tuulettamassa aitoa norjalaista punavalkoista villapaitaansa ja tumppuja Kirkonkylän luistelukentällä, yhdessä valkoiseen villapaitaan pukeutuneen tyttärensä Heta Hännisen kanssa. Kaksikko oli viihtynyt villapaitoineen jäällä jo parin tunnin ajan, sillä pikkupakkasella villapaita lämmittää mukavasti.

– Enemmänkin tätä villapaitaa voisi kyllä käyttää. Lähinnä keväisin hiihdellessä olen sen kaivanut esille, Joutsi-Hänninen sanoo.

Hänen mukaansa villapaitatuuletuksen kaltaiset hauskat tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä, kun muutoin ei voida nyt kokoontua.

– Minusta näitä yhteisiä juttuja tarvitaan nyt, koska harrastuksetkin ovat tauolla, Joutsi-Hänninen sanoo.

Uusimman villapaidan sain valmiiksi juuri täksi päiväksi, mutta yötöiksi vähän meni.

Arja Hatakka

Luistelujäälle saapuivat myös Arja Hatakka ja hänen lapsensa perheineen. Hatakka oli urakoinut puikoiltaan joulupukin konttiin koko suvulle uudet komeat villapaidat.

Tyttären miehen eli Santeri Nousiaisen paita oli kuulemma Hatakan neulomista paidoista ensimmäinen, ja sen hän oli tehnyt jo syksyllä syntymäpäivälahjaksi. Siitä idea oli kasvanut mahtavaksi jouluyllätykseksi.

Villapaitojen mallit Hatakka löysi islantilaisia neulemalleja sisältävistä kirjoista. Villapaitataiturin mukaan hankalinta neuleiden tekemisessä on se, että saa valittua työhön silmää miellyttävän väriyhdistelmän. Välillä työn lomassa joutuu myös purkuhommin.

– Uusimman villapaidan sain valmiiksi juuri täksi päiväksi, mutta yötöiksi vähän meni. Eläkeläisellä kun on aikaa, niin neulominen on mukava harrastus, Hatakka kertoo.

Lopella keksitään mielellään aina uusia perinteitä ja villapaitatuuletuksestakin on sellaista jo kaavailtu aina laskiaissunnuntaiden yhteyteen.

Kommentoi