Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ari Pakarisen kolumni Sananen loppilaisesta luksuksesta

Julkisessa tiedonvälityksessä nähtyjä vaalipaneeleja ja -keskusteluja syytettiin varsin yksipuolisiksi. Keskustelujen toivottiin koskettavan enemmän tavallisten kansalaisten elämänpiirejä.

Oikeita teemoja katsottiin olleen lopulta vähän ja Nato-keskustelu oli ehkä enemmän esillä enemmän kuin olisi ollut enää tarvetta. Ilmaa kyllä puhdistettiin äänekkäästi ja osoiteltiin sormella syyllisiä Suomen talouden velkaantumiseen ja työllisyystilanteeseen. Toimittajat joutuivat penäämään tuskaisina puolueiden käytännön ehdotuksia näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Joitain hämmästyttäviä irtiottoja kyllä tenteissä nousi esille, joista eittämättä yksi erikoisimmista oli kulttuurin julistaminen harvojen ja valittujen luksuspalveluksi.

Väite pisti miettimään.

Kulttuurin luksukseksi nostaman puheenjohtajan jäsen- ja kannattajakunta muiden kansalaisten tapaan mitä todennäköisemmin käyttää kulttuuripalveluja, joita yhteiskunta tarjoaa laajasti, matalalla kynnyksellä ja taloudellisesti kestävästi.

Loppilaisena voin vain hykerrellä tyytyväisenä Lopen kunnan tarjoamista kulttuuripalveluista

Itse en koe merkittäväksi ongelmaksi, että kansansivistystä kulttuurin saralla rahoitetaan kohtuudella myös minun veroeuroillani.

Loppilaisena voin vain hykerrellä tyytyväisenä Lopen kunnan tarjoamista kulttuuripalveluista. Niissä toteutunee kansanvaltainen periaate, jossa tarjolla on kulttuuria kaikille, kuten lapsille, nuorille, perheille ja ikäihmisille.

Viimeinen viikko todistaa vahvasti loppilaista monipuolisuutta.

Sunnuntaina kahden vanhan mestarin konsertti Loppisalissa, maanantaina kybertietoa kirjaston Fallesmannissa ja lauantaina lapsille mahtava Mimin ja Kukun musiikki-, leikki- ja liikuntahetki lapsille ja perheille.

Kunnan kulttuurin ja vapaa-ajan parissa työskentelevien mielikuvitusta, ideointivoimaa ja kulttuurin tuottamista voi vain ihailla.

Joukko on pieni, ja kulttuurituottaja Tuula Pirisen hahmoa organisaattorina ei voi sivuuttaa.

Lopella nimittäin syntyy kaikkia kansankerroksia puhuttelevaa kulttuuria, joista voi olla loppilaisena ylpeä.

Odotan mielenkiinnolla kuntalaiskyselyn tuloksia.

Nouseeko loppilainen kulttuuritoiminta vetovoimatekijäksi kuntamme asuinviihtyvyyden, luonnon moninaisuuden, retkeilyreittien ja yrittämisen mahdollisuuksien rinnalla?

Lopella kulttuuri kuuluu kaikille – luksusta on vain laatu!