Vaalikynä | Hyvinvointialue on kuintehokas pelastusalus

Hyvinvointialue on kuin pelastusalus elämänmeren laineilla. Niin tyvenellä kuin tyrskyllä se suuntaa karttansa, kameransa ja tutkansa sinne, missä apua kipeimmin tarvitaan.

Hyvinvointialueiden ydinarvon pitää olla asiakkaan tarpeissa auttaminen ja asiakaslähtöisyys. Oleellista on, että panostamme vahvemmin peruspalveluihin ja että palveluketjut toimivat saumattomasti. Tiedonkulku asiakkaan elämäntilanteesta ja palvelutarpeesta on varmistettava. Tietenkin asiakkaan yksityisyyden suojaa ja tahtoa kunnioittaen.

Kanta-Hämeessä meidän on osattava ottaa oppia alueen parhaista käytännöistä ja levittää ne koko alueen hyödyksi. Lisäksi on kehitettävä laadun varmistavia hankintatapoja sekä tuottamismalleja, liikkuvia palveluita, etätoimintoja, digitalisaatiota ja kasvokkaisia palvelua. Kaikkia tarkoituksenmukaisella tavalla.

Sosiaali-, terveys- sekä palo- ja pelastustoimessa tehdään äärimmäisen tärkeää ja vastuullista ammattityötä. Siksi on syytä varmistaa, että henkilöstölle taataan sekä hyvät työolot, kannustavat työehdot että mahdollisuus mm. kouluttautua ja edetä työssään.

Tarvitsemme vahvaa ja reilua johtajuutta sekä arvostusta henkilökunnan ammattitaidolle ja työlle. Ihmisten työ turvaa palvelun laadun. Kun tämän muistamme, voimme varmasti turvata hyvinvointipalvelut jatkossakin.

Tarja Filatov aluevaaliehdokas, kansanedustaja, eduskunnan kunta- ja terveysjaoston puheenjohtaja (sd.) Jari Nurmi, psykologi, palvelukehittäjä (sd.) Hämeenlinna

Etusivulla nyt

Luetuimmat