Pääkirjoitus Historiallisten vaalien loppukiri on käynnissä

Kuten Lopen Lehden yleisönosastosta on nähtävissä, meneillään on Suomen ensimmäisten aluevaalien loppukiri. Ehdokkaat ottavat aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Ennakkoäänestys on päättynyt, ja loppilaisten äänestysinnossa on nyt toivomisen varaa. Onneksi sunnuntaihin on vielä muutama päivä, joten ihan jokainen kynnelle kykenevä ja vielä äänestämätön loppilainen voi nyt henkisesti varautua varsinaiseen vaalipäivään. Valmistautumista voi tehdä esimerkiksi tutustumalla oheisiin vaalikynäkirjoituksiin tai verkosta osoitteesta lopenlehti.fi löytyviin aiempiin teksteihin. Myös vaalikone palvelee. Se löytyy täältä.

Näissä vaaleissa kampanjointi on ollut haasteellista, kun vanhat ja hyväksi havaitut kohtaamiset ehdokkaan ja äänestäjän välillä ovat jääneet vähiin. Somekeskusteluilla on toki ollut oma roolinsa. Pienen paikkakunnan etu on, että paikalliset ehdokkaat ovat löydettävissä ja varmasti lähestyttävissä. Vielä ehdit ottaa yhteyttä ehdokkaisiin ja tentata suoraankin.

Kun varsinainen vaalipäivä koittaa, kannattaa hakeutua osoitteeseen lopenlehti.fi Lopen Lehti seuraa edellisten vaalien tavoin aluevaalien tulosten laskentaa verkossa.

Tulospalvelu avautuu kello 20 osoitteessa www.lopenlehti.fi/vaalitulospalvelu Palvelun kautta voi seurata ääntenlaskennan etenemistä kaikilla hyvinvointialueilla.

Olipa oma suhtautuminen tulevaan hallintomalliin tai sen etuihin ja mahdollisiin epäkohtiin millainen tahansa, sunnuntai on juhlapäivä. Silloin jokaisella suomalaisella ja loppilaisella on mahdollisuus käyttää ääntään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat